Μήνυμα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

 

Πέτρου Γαλάτουλα

Αυτές τις μέρες νηστείας και μετανοίας, αναμένουμε την έλευση του Θεανθρώπου και τον ερχομό του Νέου Έτους 2016 σε μια εποχή εντελώς διαφορετική.

Ο νέος χρόνος ανατέλλει σε μια συννεφιασμένη και ταραγμένη κοινωνία. Ολόκληρη η ανθρωπότητα πάσχει από υπαρξιακή αβεβαιότητα και ανασφάλεια που προκαλεί άσχημα προαισθήματα στις καρδιές των ανθρώπων.

Η ανθρωπότητα ζει σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει προς το χειρότερο. Βιώνει τα θροΐσματα των πολέμων που αυξάνονται σε όλον τον πλανήτη. Ζει στο κλίμα μιας αποτρόπαιης τρομοκρατίας, σε συνθήκες παραλογισμού όπου μένεται ένας ανελέητος πόλεμο ενάντια σε ήθη και αξίες.P. Galatoulas

Με την στήριξη και ανοχή των …μεγάλων επιστρέφουμε στις σκοτεινές εποχές των διώξεων ενάντια στους Χριστιανούς με τους φρικαλέους τρόπους που στιγματίζουν την υποτιθέμενη πολιτισμένη ανθρωπότητα του 21ου αιώνα. Οι κυβερνώντες τον πλανήτη δεν διστάζουν να θυσιάσουν εκατομμύρια ανθρώπων και να δημιουργήσουν νέες εκατόμβες προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και ηγεμονικά τους σχέδια.

Στην εκκολαπτόμενη παγκόσμια διακυβέρνηση θα ωχριούν όλοι οι φασισμοί που γνώρισε μέχρι σήμερα η ανθρωπότητα.

Στην Ελλάδα έτυχε ο κλήρος να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο σε αυτό το εγχείρημα όντας πυλώνας και σύμβολο ελευθερίας. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάμπτοντας την αντίσταση των Ελλήνων, η υποταγή των υπόλοιπων λαών θα είναι τυπική διαδικασία.

Το δήθεν οικονομικό χρέος της Ελλάδος είναι παραπέτασμα καπνού για την πραγμάτωση σχεδίων, τα οποία ξένα κέντρα με μαεστρία έχουν εκπονήσει στον βωμό της παγκοσμιοποίησης.

Πρέπει να σταματήσει η κατηφόρα στην οποίαν οδεύει η πατρίδα μας, να αναζωπυρωθούν οι μνήμες με τις ιστορικές και εθνικές συνειδήσεις. Να κρατήσουμε την ταυτότητά μας και να αντισταθούμε στην υποτέλεια. Ο Έλληνας πρέπει να οπλιστεί με τα γνωρίσματα της καταγωγής του, με τις αντοχές και αρετές με τις οποίες έγραψε εποποιίες σε όλες τις εποχές.

Η Ελλάδα είναι η χώρα των μεγάλων αγώνων για την κατίσχυση των μεγάλων ιδανικών. Δεν πρέπει να αφήσει ο Ελληνας να χαθεί ο χαρακτήρας του και να μετατραπεί σε ανθρώπινη μάζα, χωρίς συνείδηση, χωρίς εθνικότητα και χωρίς ταυτότητα. Διότι μέσα σ’ αυτή τη μάζα κινδυνεύουμε να γίνουμε ένα νούμερο, ένας αριθμός, να χάσουμε την ελευθερία μας και την προσωπικότητά μας.

Το νέο έτος για την Ελλάδα θα είναι άλλη μια χρονιά προκλήσεων και μεγάλων διλημμάτων. Θα χρειαστεί να παρθούν μεγάλες αποφάσεις καθότι προοιωνίζεται ότι θα γίνουν μεγάλες ανακατατάξεις, θα αλλάξουν τα σύνορα στην Ασία και θα γίνουν πολλά στην Ευρώπη. Η Ελλάδα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης θα κληθεί να πάρει αποφάσεις. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να ενεργήσει ψύχραιμα και νηφάλια με γνώμονα το συμφέρον του και την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Ο Έλληνας σε αυτή τη παγκόσμια δίνη οφείλει να σταθεί με αξιοπρέπεια και άκαμπτο ηθικό. Πρέπει να επιστρατεύσει τις αντοχές που διαθέτει και να μη χάσει την ελπίδα και το χαμόγελο από τα χείλη. Η Ελλάδα πολλές φορές έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες, θα τα καταφέρει και τώρα, διότι γνωρίζει τη μοίρα της αλλά ξέρει και το καθήκον της.

Το διαχρονικό μήνυμα της Γέννησης του Χριστού ας το ενστερνιστεί ολόκληρη η ανθρωπότητα προκειμένου να βαδίσουμε τον δρόμο της αγάπης, της ειρήνης και της συνύπαρξης των λαών με αισιοδοξία για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, 2016 !