Ματαιώθηκαν 142 πτήσεις της Turkish Airlines

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines ματαίωσε 142 πτήσεις της από και προς την Κωνσταντινούπολη και προειδοποίησε για περαιτέρω ακυρώσεις τις ερχόμενες ημέρες, εξαιτίας των αναμενόμενων χιονοπτώσεων στην πόλη.

Πολλές από τις πτήσεις που ακυρώθηκαν είναι εσωτερικές, αλλά επηρεάστηκαν επίσης και πτήσεις από αεροδρόμια στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων του Αμβούργου, του Μονάχου, του Μιλάνου και της Τεχεράνης.
“Η ελαφριά χιονόπτωση που αναμένεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, προβλέπεται ισχυρότερη αύριο, στις 31 Δεκεμβρίου”, αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

“Γι’ αυτόν τον λόγο, ορισμένα δρομολόγια στα αεροδρόμια Ατατούρκ και Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης ματαιώθηκαν και είναι πιθανόν να υπάρξουν κι άλλα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας τις ημέρες αυτές”, προστίθεται στην ανακοίνωση. Προειδοποιήσεις για σφοδρές χιονοπτώσεις εξέδωσε εξάλλου και το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης συστήνοντας να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις, γράφει η εφημερίδα Hurriyet. Η χιονόπτωση αναμένεται να αρχίσει σήμερα και να συνεχιστεί ως τις 2 Ιανουαρίου.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται περισσότερα από 1.000 εκχιονιστικά και άλλα μηχανήματα για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο της Κωνσταντινούπολης, προστίθεται στην ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη της τουρκικής πόλης.