Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο δήμος Αθηναίων το 2016

Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, η Αθήνα θα αποχαιρετήσει το 2015, με μία γιορτή μουσικής και χορού που θα ξεκινήσει στις 10.30 το βράδυ και θα κορυφωθεί τις πρώτες ώρες του καινούργιου χρόνου.

Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις επιλογές και διαθέσεις. Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος, με συνεχή ροή μουσικής και χορού με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται.32604-thiseio

Η βραδιά, της οποίας παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης, ξεκινά στις 10.30 μ.μ. στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί με χορευτές των Athens Swing Cats. Συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού σε φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque.

Την σκυτάλη παίρνει μισή ώρα μετά, στην μικρή σκηνή, ο Πάνος Μουζουράκης, που συνεχίζει με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing που τον σημάδεψαν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές.

Ένα τέταρτο πριν την αλλαγή του χρόνου, στην μεγάλη σκηνή με φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη, η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα, δίνει το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους, ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό.

Με την αλλαγή του χρόνου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει στη μεγάλη σκηνή σε μία μοναδική σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξεκινά με αγαπημένα ακούσματα, όπου η ροκ συναντά την κλασική μουσική, και οι ήχοι γίνονται δυναμικοί, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τη Σκηνοθεσία της βραδιάς έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο σύνολό της ζωντανά από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, ενώ δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι θα συνδεθούν μεταδίδοντας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο την αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.