Η Ελληνική Ομοσπονδία κρατά μια μακρά παράδοση με τη Γιορτή της Αγάπης

Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος

Greeknewsonline.com

Συνεχίζοντας μια όμορφη χριστουγεννιάτικη παράδοση που ξεκίνησε πριν από περίπου 40 χρόνια, η Πολιτιστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, την ετήσια “Γιορτή της Αγάπης”.

10photo1-OMOSPONDIA-CHRISTMAS5-770x470

Φωτογραφία Δημ. Πανάγος

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθάκειου Κέντρου στην Αστόρια γέμισε με τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών που διασκέδασαν με τις πολλές εκπλήξεις του προγράμματος και περίμεναν υπομονετικά τον Αη Βασίλη, στο ρόλο του οποίου ήταν φέτος ο β’ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Γκουρνέλος, να τους μοιράσει τα δώρα τους.

Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, για μια ακόμη χρονιά, τα “μαγικά” κόλπα του ταχυδακτυλουργού Καμάρρ και εντυπωσιάστηκαν από τις ακροβατικές επιδείξεις των μαθητών της Σχολής Λουπάκη με επικεφαλής τον Ελληνοαμερικανό πρωταθλητή πολεμικών τεχνών, Τόνυ Λουπάκη, ενώ απόλαυσαν και τα νοστιμότατα εδέσματα που ετοίμασαν η σεφ Αλέκα Σαριδάκη και το εστιατόριο ASTRO του κ. Θανάση Αρώνη και το κρασί, προσφορά του κ. Σαμ Κατέχη (Stellar Imports).

Στο καλωσόρισμά της η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, Αυγερινή Κατέχη, είπε ότι πρόκειται για μια πολύ ωραία εκδήλωση και εξέφρασε τη χαρά όλων των μελών της Επιτροπής που μπορούν να προσφέρουν αυτό το έργο στην Ομογένεια, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα για τη στήριξή του και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Η κ. Κατέχη ανέλαβε και φέτος το συντονισμό της εκδήλωσης μαζί με τα άξια και ακούραστα μέλη της Επιτροπής Χαρά Σαριδάκη, Μανώλη Χριστοδουλάκη, Παύλο Χατζηκυριάκο, Σταύρο Ζιώγκα, την αναπληρωματική Μις Greek Independence 2015, Ιωάννα Κατέχη και τη “Μις Σπάρτη 2015”, Ντιάνα Διαμαντή.

Στο χαιρετισμό του ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης μαζί με τις ευχές του για Καλή Χρονιά, κάλεσε όλους τους ομογενείς να δώσουν δυναμικό παρών στην εθνική παρέλαση που θα γίνει στις 10 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να ενταθούν με τη νέα χρόνια. “Σας χρειαζόμαστε όλους”, είπε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο οικονομικός ελεγκτής της κομητείας του Νάσο στο Λονγκ Αιλαντ, Γιώργος Μαραγκός, εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία πολλών μικρών παιδιών. “Ο Αη Βασίλης είναι πολύ καλός με τα παιδιά μας”, είπε.

“Η εκδήλωση αυτή γίνεται για να συγκεντρωθούμε εδώ και να ανταλλάξουμε ευχές πριν τον ερχομό του καινούργιου χρόνου. Ισως έπρεπε να γίνεται πριν τα Χριστούγεννα, αλλά πριν τα Χριστούγεννα υπάρχει η νηστεία, την οποία πρέπει να σεβαστούμε και να την τηρήσουμε. Ετσι γίνεται το κοντινότερο Σάββατο μετά τα Χριστούγεννα”, επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας και συνεχάρη τα μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής για την προετοιμασία της εκδήλωσης, αλλά και όλους τους ομογενείς που ανταποκρίθηκαν στο γιορτινό αυτό κάλεσμα της Ομοσπονδίας.

Καλωσόρισε επίσης μεταξύ των συνδαιτημόνων πέρα από τον τέως πρόεδρο, Ηλία Τσεκερίδη και τον οικονομικό ελεγκτή του Nassau County, Γιώργο Μαραγκό, τον πρώην πρόεδρο Απόστολο Τομόπουλο, τον Δρ. Νικόλαο Γεωργικόπουλο, επισκέπτη καθηγητή έρευνας στο NYU, τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών “Ομόνοια”, Παναγιώτη Ροδάμη και τα μέλη του Δ.Σ. που ήταν παρόντα.

Ο κ. Γαλάτουλας ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή χρονιά με ειρήνη και υγεία, και “η Ελλάδα μας να βγει γρήγορα από τα προβλήματα τα οποία έχει. Είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί, μας στεναχωρεί, διότι είναι η πατρίδα μας, έχουμε τους φίλους μας, τους συγγενείς μας, τα αδέλφια μας εκεί. Η Ομοσπονδία κάνει ό,τι μπορεί.”

Και έκλεισε με την ευχή “το θείο πνεύμα το οποίο θα κατεβεί γρήγορα στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Φώτων, να φωτίσει και τους πολιτικούς της Ελλάδος αλλά και τους παγκόσμιους ηγέτες, ούτως ώστε να δοθούν λύσεις σ’ αυτά τα προβλήματα, διότι δεν είναι ωραίο τον 21ο αιώνα να δυστυχούν οι άνθρωποι.”

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του Αη Βασίλη που μοίρασε δώρα στα παιδιά.