Η ΡΗΡ “είναι” παντού! Αγιασμός Υδάτων και στο Ανατολικό Κονγκό! (Φωτο)

Του Χρήστου Μαλασπίνα

Μπούνια. Σήμερα τα Φώτα κι ο Φωτισμός! Αγιασμός των Υδάτων και στο μακρινό Ανατολικό Κονγκό! Στην πόλη Βunia στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου,  ο Αρχιμανδρίτης Timotheos Ntumba ανήμερα τα Φώτα τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων για τους Χριστιανούς Πιστούς, τους πολλούς εντόπιους κατοίκους και τους λιγοστούς ομογενείς μας.

DSC06812

Ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος, διαβάζει τις ευχές λίγο πριν Αγιάσει το ύδωρ που βρίσκεται στον αργυρό κάλυκα. Ο Αγιασμός των υδάτων σε μία περιοχή όπως του Ανατολικού Κογκό όπου οι άνθρωποι στερούνται καθαρού νερού, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

DSC06856

Οι αγιογραφίες λείπουν από τους τοίχους της Εκκλησίας. Η εικόνες, όμως,είναι το ίδιο κατανυκτικές στην μακρινή αυτή πόλη, Τα Εξαπτέρυγα, ο Σταυρός και τα αναμμένα κεριά φωτίζουν το δρόμο της λύτρωσης. Βαρύ και δύσκολο το έργο της Ιεραποστολής. Όλα “βολεύονται” μια χαρά και με ένα μπιτόνι!

 

DSC06900

Ένας -ένας οι πιστοί προσέρχονται να λάβουν Αγιασμό από το χέρι του Αρχιμανδρίτη και να φιλήσουν το Σταυρό. Η κατάνυξη είναι φανερή στα πρόσωπα όλων.

DSC06910

Τη σειρά του περιμένει και ο ομογενής πιστός προκειμένου να γεμίσει ο διάκονος το πλαστικό του μπουκάλι με το Αγιασμένο Ύδωρ. Στο σπίτι θα αγιάσει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Ντούμπα για τις φωτογραφίες που μας έστειλε με e mail.