Θεοφάνια: Σε Αθήνα και Φάληρο η πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία

Αθήνα
Με λαμπρότητα γιορτάζονται τα Θεοφάνια με τον Πειραιά να μην αποτελεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων, τουλάχιστον για την πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία.

Όπως έγραψε ο Βηματοδότης, ο δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, για το Σύμφωνο Συμβίωσης, φαίνεται ότι οδήγησαν την ηγεσία στην «αποχή» από το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στη Δοξολογία που έγινε στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι.

Ακολούθησε στη Δεξαμενή ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και πολλών βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε μετά την τελετή χωρίς να κάνει δηλώσεις, ενώ χαιρέτησε την εορτάζουσα Φώφη Γεννηματά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρέστη στη λειτουργία στον ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου.

Στον Πειραιά η τελετή των υδάτων έγινε παρουσία του δημάρχου Πέτρου Μώραλη, του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου και άλλων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, ο οποίος δέχθηκε κάποιες αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών της Λαϊκής Ενότητας, οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση δαμαρτυρίας κατά των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

«Κανείς δεν μπορεί μόνος, όλοι μαζί» δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μετά το πέρας της τελετής, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις απουσίες του Προέδρου και του πρωθυπουργού από το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κάλεσε ορισμένους από τους μητροπολίτες να χαμηλώσουν τους τόνους.

Στη Θεσσαλονίκη, η τελετή έγινε στην παραλία από τον μητροπολίτη Άνθιμο. Παρών ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Newsroom ΔΟΛ