Κυριάκος Μητσοτάκης: Από αύριο δουλειά-Τον πήρε τηλέφωνο ο Μεϊμαράκης!

Αθήνα. Στο 75,02% της Επικράτειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51,6% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 48,4%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο 9ος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Την ανακοίνωση έκανε επίσημα ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης και πρόσθεσε ότι έχει ενσωματωθεί μόνο το 50% των εκλογικών τμημάτων της Αττικής. Αυτό σημαίνει όπως άλλωστε συμφωνούν όλοι ότι η διαφορά θα διευρυνθεί.

Ο κ. Τραγάκης συνεχάρη για την νίκη του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έκλεισε την δήλωσή του λέγοντας ότι η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

«Απόψε ηττήθηκε ο λαϊκισμός. Από αύριο έχουμε πάρα πολλή δουλειά» είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία με το «Βήμα». Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε απόλυτα ενωτικός, συνεχάρη τον Βαγ. Mεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε, είπε ότι θα είναι μαζί όπως μαζί θα είναι και με τους άλλους ανθυποψήφιους, Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο σκοπός μας είναι ένας, να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη δήλωσή του μετά την εκλογή στα ηνία της ΝΔ.

Η εντολή είναι ξεκάθαρη, να προχωρήσουμε ενωμένοι στην ανανέωση ώστε σύντομα η Νέα Δημοκρατία να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του από τα γραφεία της Χαλκοκονδύλη, όπου έφθασε καταχειροκροτούμενος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η σημερινή είναι μία μεγάλη ιστορική ημέρα για την παράταξη, τονίζοντας ότι ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα πήραν τη ΝΔ στα χέρια τους.

«Μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη. Τους ευχαριστώ. Έχοντας πλήρη συνείδηση του βάρους που αποθέτουν στους ώμους μου. Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη, ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση ώστε σύντομα η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας» υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας σε ενωτική γραμμή, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον φίλο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη ημέρα».

Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και με τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, τους βουλευτές, τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης, επισήμανε.

Όποιον και αν υποστήριξαν οι ψηφοφόροι του κόμματος, «τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί ενωμένοι, από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χωρίζουν» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και διεμήνυσε: «Ο σκοπός μας είναι ένας, να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες και κράτησε το μεγαλύτερο ευχαριστώ για την οικογένειά του, τονίζοντας ότι χωρίς την αγάπη και την υποστήριξή τους δεν θα βρισκόταν σήμερα εδώ.

«Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Έχουμε,πολλή δουλειά να κάνουμε και μας δίνει δύναμη η ελπίδα των πολιτών ότι κάνει πραγματικά μπορεί να αλλάξει» υπογράμμισε.

Ο ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στον νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεφώνησε ο πρώην Πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες τον κ. Μητσοτάκη συνεχάρη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Συγχαρητήρια στον «ΝΕΟ» πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μέσω Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας, γνωρίζοντας τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος, χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάζει.

«Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!», «τιτίβισε» ο περιφερειάρχης.

Ενδεικτικά αποτελέσματα από περιφέρειες της χώρας  

Θεσσαλονίκη

Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα, όπως τα δίνουν κομματικά στελέχη της Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφορευτικές επιτροπές.

Στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 2462 ψήφους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1982. Στο Λιμάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης 914 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 383. Στην Προξένου Κορομηλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης 661 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 364. Στην Αγγελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης 410 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 272. Στο Ωραιόκαστρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 251 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 134. Στον δυτικό τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 49,5%.

Χανιά 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στα Χανιά.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Εφορευτική εκλογή ο κ Μητσοτάκης έλαβε 3089 ψήφους ποσοστό 68,7% και ο κ. Μεϊμαράκης 1405, ποσοστό 31,3%

Ψήφισαν 4554, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 4494 και τα άκυρα 60.

Ήπειρος 

Στην Θεσπρωτία, στα 7 εκλογικά τμήματα προσήλθαν 1.777 ψηφοφόροι. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα ο Κ. Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 57.06%, ο Β. Μεϊμαράκης 42.94%, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά ψηφοδέλτια.

Στα 8 εκλογικά κέντρα της Πρέβεζας , ψήφισαν 2.781 άτομα. Ο Β. Μεϊμαράκης έλαβε 1391 ψήφους, ο Κ. Μητσοτάκης 1380, ενώ βρέθηκαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια.

Στο νομό Ιωαννίνων με οριακό προβάδισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε ποσοστό 50,10%, έναντι 49,90% του Β. Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα 25 εκλογικά τμήματα, πήρε συνολικά 2.777 ψήφους, έναντι των 2.737 ψήφων που συγκέντρωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα στα 15 εκλογικά τμήματα της ‘Αρτας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 56% έναντι 44% που συγκεντρώνει ο Κ. Μητσοτάκης

Ρέθυμνο

O Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος σε ψήφους στο νομό Ρεθύμνου.

Και στο δεύτερο γύρο εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης στις οχτώ κάλπες που στήθηκαν στα δημαρχιακά κτίρια, έρχεται πρώτος στην προτίμηση όλων όσων επέλεξαν να εκδηλώσουν δια της ψήφου την προτίμησή τους.

Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο λαμβάνει 931 ψήφους έναντι 426 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στα Ανώγεια 99 ψήφους έναντι 72 που λαμβάνει ο κ. Μεϊμαράκης, στον Μυλοπόταμο λαμβάνει 266 ψήφους και ο κ. Μεϊμαράκης 191, στο δήμο Αγίου Βασιλείου 168 ψήφους έναντι 93 που έλαβε ο κ. Μεϊμαράκης και στο Αμάρι 115 ψήφους έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και 43 ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.