Ο Αγιασμός των Υδάτων στην Μελβούρνη

Μελβούρνη. Φωτογραφίες από τον Αγιασμό των Υδάτων στην Μελβούρνη ανέβασε στο fecebook ο πρώην Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης  (ΠαΔΕΕ) και πολιτικός της Αυστραλίας, Γιάννης Πανταζόπουλος με την ακόλουθη σημείωση στα Αγγικά και σε ελληνική μετάφραση:

At the Theofania Festival a major event in the Greek Orthodox calendar. Known as the Blessing of the Waters which commemorates Christ’s christening. Very fitting that it was at Station Pier Port Melbourne where the bond between Australia and Greece starts. It’s from here that most Anzacs left for Gallipoli 100 years ago via Lemnos in WW1 and also nearly 75 years ago in WW2 to serve in the defence of Greece. And it’s here that so many immigrants from Greece arrived making Melbourne the third biggest Greek City in the world.

Στο Φεστιβάλ Theofania ένα σημαντικό γεγονός στο Ελληνικό Ορθόδοξο ημερολόγιο. Γνωστή ως η ευλογία των υδάτων που θα τιμά την βάπτιση του Χριστού. Πολύ ταιριαστό, που ήταν στο σταθμό προβλήτα λιμάνι της Μελβούρνης, όπου ο δεσμός μεταξύ της Αυστραλίας και η Ελλάδας ξεκινά.

Είναι από εδώ που οι περισσότεροι αnzacs έφυγαν για την Καλλίπολη πριν από 100 χρόνια μέσω Λήμνου σε ww1 και επίσης σχεδόν 75 χρόνια πριν από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο για να υπηρετήσουν την υπεράσπιση της Ελλάδας. Και εδώ είναι που τόσοι πολλοί μετανάστες από την Ελλάδα έφτασαν κάνοντας την Μελβούρνη την τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη στον κόσμο!

 

Agiasmos1 Agismos2 Agiasmos 9 Agiasmow 8 Agiasmos 4 Agiasmos 5 Agiasmos 6 Agiasmos 3