Η Ρωσική Ακαδημία τίμησε τον Προκόπη Παυλόπουλο

 

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, δηλαδή τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε, στη Μόσχα, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Τις εστίες πολέμου, την ανάγκη του αγώνα εναντίον των τρομοκρατών μόνον όλοι οι λαοί μαζί μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επισήμανε εξάλλου ότι η Ελλάδα και ο ίδιος προσωπικά διαπιστώνει ότι τα βήματα που κάνει η Ρωσία στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας είναι πάρα πολλά και είναι προς όφελος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, να αμβλυνθεί το πρόβλημα της επιβολής μέτρων το συντομότερο δυνατό.

Η Ρωσική Ακαδημία τίμησε τον Π. Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ταξίδεψε στη Μόσχα ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα. Τον Πρόεδρο υποδέχθηκε ο πρύτανης της Ακαδημίας, Βλαντίμιρ Μάου.

Κατά την τελετή αναγόρευσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, από το βήμα της Ρωσικής Ακαδημίας, με θέμα: “Ο Νόμος μεταξύ Φυσικής και Νομικής Επιστήμης”.

 

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν. Αύριο, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Επίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με μέλη της ομογενειακής παροικίας και τον Ιβάν Σαββίδη.

Τον Προκόπη Παυλόπουλο συνοδεύει στη Ρωσία ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης.

πηγή:ΑΠΕ