Επιστολή στις τράπεζες για μείωση προμηθειών στις συναλλαγές με κάρτες

Επιστολή σε όλες τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες στις συναλλαγές με κάρτες θα αποστείλει άμεσα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για τη μείωση του κόστους αγοράς και συντήρησης των μηχανημάτων για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (Pos).

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί στις απαραίτητες διατάξεις και παρεμβάσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ώστε να ενισχύσει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι οι Τράπεζες και το Υπουργείο Οικονομικών “πρέπει να συνεργαστούν για την αλλαγή της νοοτροπίας και για την εφαρμογή των ρυθμίσεων και όχι για να αυξήσουν κάποιοι τα κέρδη τους”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σε συνάντηση που έγινε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε συμφωνία για το θέμα και θα ακολουθήσει και συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.