Συνάντηση Κουτσούμπα – Τσίπρα, «το ΚΚΕ δεν συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές»

Αθήνα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε για τα θέματα που αφορούν την πολιτική κατάσταση, την οικονομία, την κοινωνία και την εξωτερική πολιτική και σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές.

«Ήταν μια θεσμική συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική πολιτική κατάσταση, τις εξελίξεις στην οικονομία, στην κοινωνία και βεβαίως τις διεθνείς εξελίξεις και τα εθνικά μας θέματα» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Επισημάναμε στον πρωθυπουργό τις θέσεις του ΚΚΕ και πως αντιμετωπίζουμε εμείς την κατάσταση σήμερα. Ο ελληνικός λαός, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν αντέχουν άλλο, έχουν πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια της κρίσης και με την τελευταία διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

«Ιδιαίτερα τα μέτρα που έρχονται, εκτός από αυτά που ήδη έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως το ασφαλιστικό ή και τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν τη φορολογία, πλήττουν τα λαϊκά στρώματα. Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να απαντήσει δυναμικά- αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ, με δυναμικές, λαϊκές κινητοποιήσεις, όλοι οι κλάδοι, όλοι οι φορείς, οι εργάτες του ιδιωτικού και οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι φτωχοί αγρότες, πρέπει να βρεθούν στις επάλξεις του αγώνα για να υπάρξουν ουσιαστικά αλλαγές σε θετική κατεύθυνση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων» προσέθεσε ο γγ του ΚΚΕ.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός του ζήτησε, ενόψει κινητοποιήσεων και ασφαλιστικού, «κάποιο ελάχιστο περιθώριο συναίνεσης», ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν συναινεί σε αντιλαϊκές πολιτικές, και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υλοποιώντας το τρίτο βάρβαρο Μνημόνιο, μόνο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές έχει να υλοποιήσει το επόμενο διάστημα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ