Επεισόδια μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στην Κομοτηνή

Αθήνα
Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όταν αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτίριο προκειμένου να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο υπουργός βρίσκεται στην Κομοτηνή για να παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ο Χρόνος, οι αγρότες εξαγριώθηκαν με την άρνηση του υπουργού να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους.

Οι αγρότες ζήτησαν αρχικά να μπουν στο κτίριο για να συνομιλήσουν με τον υπουργό και ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία τους, γεγονός που εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, οι αγρότες ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και να τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν πήγε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της Αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο.

Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών, ενώ σημειώθηκαν και συμπλοκές μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν, επίσης, αβγά και καφέδες στους αστυνομικούς.

Μετά από περίπου μισή ώρα έντασης έξω από το κτίριο αγρότες «έσπασαν» την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και μέσα στο κτίριο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ο Χρόνος.

Αυτή την ώρα αντιπροσωπεία αγροτών συναντάται με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου.