Αγρότες «πλημμύρισαν» με 380 τρακτέρ την Θεσσαλονίκη

Υπό κλοιό αγροτών και ψαράδων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Πριν λίγο έφθσαν στη Θεσσαλονίκη, σε κομβόι, 380 τρακτέρ τα οποία ξεκίνησαν από την έξοδο της Χαλάστρας προς την εθνική οδό. Τα αγροτικά μηχανήματα κινούνται σε διάταξη κονβόι, υπό την αυστηρή επιτήρηση δυνάμεων της τροχαίας που τους συνοδεύουν, με τα φορτηγάκια αλιέων και μελισσοκόμων να προηγούνται της πομπής και να ακολουθούν τα τρακτέρ.
agrotes_thessaloniki_trakter_3 agrotes_thessaloniki_trakter_1«Η κινητοποίηση ξεπερνά τις προσδοκίες. Έχουμε μαζευτεί ήδη πάνω από 250-300 τρακτέρ και κινούμαστε προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ στις πλατείες στα χωριά παραμένουν τουλάχιστον άλλα τόσα τρακτέρ, τα οποία δεν γινόταν να ακολουθήσουν, διότι δεν υπάρχει χώρος στο σημείο στο οποίο θα μετακινηθούμε», δήλωσε στο Agronews ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Παπαδάκης.
Την ίδια ώρα αλιείς από τη Θεσσαλονίκη, αφού έκαναν μια πρώτη προσυγκέντρωση στη Μαρίνα της Αρετσούς, στην Καλαμαριά, μεταβαίνουν με τα πλοιάριά τους στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και εκεί θα αποφασίσουν αν θα επιχειρήσουν τον αποκλεισμό του. Στις προθέσεις των αλιέων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου παράκτιων αλιέων Νέας Κρήνης, Μάνθος Παγώνης, είναι να αγκυροβολήσουν τα πλοιάριά τους μπροστά στην Αριστοτέλους και να μείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι τα εγκαίνια της Agrotica

agrotes_thessaloniki_trakter_4