Χιλιάδες λαού στους δρόμους για το Ασφαλιστικό

Στο Σύνταγμα διαδήλωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη των επιστημονικών φορέων, που αντιδρούν στις προωθούμενες διατάξεις για το ασφαλιστικό.

Από τα Προπύλαια, οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας κι από κει στη Βουλή.

Κεντρικοί δρόμοι που παρέμεναν κλειστοί παραδόθηκαν καννικά στην κυκλοφορία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι γιατροί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας έως τις 3 το μεσημέρι, για να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο.

Με τη σειρά τους, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν δύο δίωρες στάσεις εργασίας, στο διάστημα 12-4 μμ.

Στο μεταξύ, σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επί της Πανεπιστημίου, προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοί του, με αιχμή το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, συγκέντρωση στην είσοδο της ΓΑΔΑ στη Λ. Αλεξάνδρας πραγματοποίησε το πρωί ομάδα 30 αστυνομικών που καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις υπερωρίες τους και πως τα οδοιπορικά τους τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Επίσης, ολιγόωρη συμβολική κατάληψη στο δικαστικό μέγαρο Σπάρτης έκαναν το πρωί οι δικηγόροι της πόλης, μετά την απόφαση που έλαβαν χθες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Αποδοκιμασία

]Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο συλλαλητήριο των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων στα Προπύλαια.

Ειδικότερα, ομάδα διαδηλωτών αντέδρασε στην παρουσία του και πέταξε εναντίον του ένα ποτήρι καφέ και χαρτιά, την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κ.Παναγόπουλος αποχώρησε.

dentro_630_355

¨Όπως δήλωσαν απεργοί “εμείς τιμάμε τις γραβάτες μας σε αντίθεση με τους κυβερνώντες μας” και τις …κρέμασαν στα δένδρα!.

Μπροστά από τη Βουλή κατέληξε η μαζική πορεία των επιστημόνων, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι επιστήμονες αντιδρούν στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και απαιτούν να αποσυρθεί, καθώς όπως σημειώνουν, τους εξοντώνει και αφανίζει τον κλάδο τους, καθώς προβλέπει αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές και όλος ο επιστημονικός κόσμος συμμετείχε στο μαζικό συλλαλητήριο.

Κρέμασαν γραβάτες στη Βουλή

Οι διαδηλωτές φθάνοντας στη Βουλή κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου και πριν αποχωρήσουν έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής πτώσεως για να μην αναγκαστούν οι νέοι επιστήμονες να πάρουν τον δρόμο εκτός Ελλάδος.