Ελληνοαυστραλός τενίστας προβαίνει σε αποκαλύψεις

Μετά την αποκάλυψη του νούμερο ένα παίκτη στον κόσμο του τένις, του Σέρβου Novak Djokovic, ότι δέχτηκε χρηματικές προσφορές για στήσιμο αγώνων, προχώρησε και το ανερχόμενο αστέρι του αθλήματος, ο Ελληνοαυστραλός Θανάσης Κοκκινάκης σε παρόμοιες αποκαλύψεις.

Ο 19χρονος από την Αδελαΐδα που δεν συμμετέχει στο φετινό Αυστραλιανό Όπεν του τένις εξαιτίας τραυματισμού του, αποκάλυψε στον ραδιοσταθμό 3AW ότι του ζήτησαν να χάσει σε έναν αγώνα με αντάλλαγμα κάποιο χρηματικό ποσό. “Με πλησίασαν μέσω Facebook και δεν είχαν προσωπική επαφή. Διαβάζω διάφορα πράγματα στη σελίδα μου στο Facebook από διάφορους που λένε: ‘Θα σε πληρώσω τόσα για να στήσεις έναν αγώνα’, μετά τους αποτρέπω να επικοινωνήσουν μαζί μου, καθώς διαγράφω τέτοιου είδους σχόλια και προσπαθώ να συγκεντρωθώ σ’ αυτά που έρχονται” δήλωσε ο Κοκκινάκης. “Δεν μπορώ να τα πάρω στα σοβαρά, γίνονται σε ανύποπτη στιγμή”.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης

Ο Θανάσης Κοκκινάκης

Είπε ότι έχει δεχτεί περισσότερες προσφορές μέσω της σελίδας του στο Facebook παρά μέσω εκείνης στο Twitter. Δεν γνώριζε τα άτομα που έκαναν τις προσφορές αυτές και όπως είπε δεν τα έπαιρνε στα σοβαρά και δεν αποκάλυψε τα ποσά που του πρότειναν.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι πολλές φορές έχει δεχτεί διαδικτυακές επιθέσεις και άσχημα σχόλια από τζογαδόρους κάθε φορά που χάνει κάποιον αγώνα όταν οι ίδιοι περίμεναν ότι θα κέρδιζε.

Οι αποκαλύψεις αυτές είναι συνέχεια της υπόθεσης στημένων αγώνων, υπόθεση που ξεκίνησε την Δευτέρα, πρώτη ημέρα του Australian Open, όταν τα βρετανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία BBC και BuzzFeed αποκάλυψαν ότι η Αρχή Ακεραιότητας του Τένις (Tennis Integrity Unit), δεν προχώρησε σε έρευνα έπειτα από καταγγελίες ότι 16 παίκτες του τένις επανειλημμένα αναφέρθηκαν για τον ύποπτο ρόλο τους σε στημένα παιχνίδια. Μάλιστα, οκτώ τουλάχιστον από τους παίκτες αυτούς συμμετείχαν παλαιότερα στο Αυστραλιανό Όπεν.

Στην ίδια συνέντευξη ο Κοκκινάκης αποκάλυψε ότι ο τραυματισμός του στον ώμο προέκυψε έπειτα από έναν αγώνα μπάσκετ με τους φίλους του. Ωστόσο, δήλωσε ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά τον Απρίλιο.