Το χρέος τους απέναντι στην Ελλάδα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

ΣΧΟΛΙΟ: Καμία διάθεση να υπερασπισθούμε τα λάθη τις παραλήψεις και τις αμετροεπείς υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Καμία έγνοια να “βάλουμε πλάτη” στις αστοχίες υπουργών της κυβέρνησής του. Καμία πρόθεση να στηρίξουμε πολιτικές που αποσκοπούν στην περαιτέρω συρρίκνωση του ήδη ανεπαρκούς εισοδήματος των 2/3ων, περίπου, του ελληνικού λαού.

Πως να στηρίξεις, άλλωστε, μία πολιτική όπου την κορυφή της πυραμίδας την έκανε βάση της και τη βάση κορυφή;

Το έχουμε ξαναγράψει: Κανένας πρωθυπουργός δεν κακόπαθε υπογράφοντας μνημόνια. Όλοι ατύχησαν εφαρμόζοντας μνημόνια!

Αυτό είναι κάτι, όμως, που θα το κρίνει ο ελληνικός λαός.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν αυτά σε κανέναν, είτε Σόιμπλε λέγεται είτε διεθνής Τύπος, να χρησιμοποιούν ανοίκειους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον (όποιον) πρωθυπουργό της Ελλάδος!

Μετά την ιταμή επίθεση από τον Β. Σόιμπλε στο Νταβός με τη φράση “Είναι η εφαρμογή ηλίθιε” η οποία έστω και αορίστως διατυπωθείσα έδωσε λαβή ότι απευθύνονταν στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ήρθε και ένα δημοσίευμα της Die Welt να συνεχίσει την πρόκληση με ακόμα χειρότερους χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Μεταξύ των άλλων ιταμών, η εφημερίδα σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και πως εκείνο που έκανε ήταν “να προσπαθεί να πείσει ότι έπρεπε  να δοθούν περισσότερα χρήματα στην καταχρεωμένη χώρα του”…

Επειδή κάποτε πρέπει οι Ευρωπαίοι και όλοι οι ελεύτεροι λαοί -ασφαλώς και οι δημοσιογράφοι τους-  να αντιληφθούν το χρέος τους απέναντι στην Ελλάδα, θα παραθέσουμε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Βαρδή Βαρδινογιάννη (σ.σ. Αντιστασιακός και ιστορικός της Αντίστασης) το οποίο δημοσιεύθηκε σε αθηναϊκή εφημερίδα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016.

Γράφει εκεί ο κ. Βαρδινογιάννης τα ακόλουθα:

“Οι ναζί κυρίευσαν την Ευρώπη όχι μόνο με τη στρατιωτική υπεροχή τους. Ηγέτες της Ευρώπης τους υποδέχτηκαν με <ρεαλισμό και σύνεση>. Στην Ελλάδα οι φυλακισμένοι κομμουνιστές και οι δικτάτορες απάντησαν με το <όχι> των Ελλήνων. Η σύγκριση αποδεικνύει την πολιτιστική υπεροχή μας.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ χρειάζονταν τον εμφύλιο. Εδώ ακριβώς οι ΕΑΜογενείς ιστορικοί δεν τα καταφέρνουν να αμβλύνουν τις ευθύνες της ηγεσίας του ΚΚΕ. Το Λονδίνο για να επιβληθεί στην ΕΑΜοκρατούμενη Ελλάδα. Η Μόσχα για να εδραιώσει την επιρροή της στις <Λαϊκές Δημοκρατίες> της Ανατολικής Ευρώπης. Το ΚΚΕ δεν είχε ελληνική σημαία μόνο την τρομοκρατία, άνοιξε τον εμφύλιο για τον οποίο η κοινή λογική έλεγε ότι θα αποτύχει.

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ λάθος, ο εμφύλιος, καθορίζει έκτοτε τις πολιτικές εξελίξεις, ο αντιδικτατορικός αγώνας δεν άλλαξε πολύ την πορεία των πολιτικών γεγονότων. Η Αριστερά τώρα συνεχίζει να διαθέτει στοιχεία της υπεροχής που κέρδισε στην Εθνική Αντίσταση. Η εξουσία τής δίνει μια κρίσιμη πολιτική ευκαιρία.

ΓΕΡΜΑΝΟΦΟΒΟΙ και Γερμανόφιλοι μας κυβέρνησαν μετά τον πόλεμο. Πολιτικοί που κάλυπταν και δικές τους ανάγκες με τα δάνεια. Τώρα δεν δέχονται άλλον δρόμο από τη μονιμοποίηση της λιτότητας. Ξεχνάνε τα χρέη των ναζί, τους οποίους νικήσαμε.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ οφειλές και η εξόφλησή τους είναι μοναδική προϋπόθεση για μια ισότιμη συμμετοχή της σημερινής Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προϋπόθεση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων. Αν δεν το εκτιμήσουν οι τωρινοί ηγέτες τους, υπάρχει και η διεθνής δικαιοσύνη και πολλά ντοκουμέντα. Τα ποσά που θα αποφασίσει η διεθνής δικαιοσύνη σε ευρώ θα καλύψουν και τα χρέη και τις ανάγκες της χώρας μας”.