Με “κατάρρευση” του Ασφαλιστικού “απειλεί” η κυβέρνηση

Μετά τη χθεσινή προειδοποίηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, πως υπάρχει κίνδυνος μείωσης των συντάξεων αν δεν περάσει το ασφαλιστικό, σήμερα Κυριακή ήρθε και μία δεύτερη. Αυτή τη φορά από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο Τρ. Αλεξιάδης φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Καλημέρα του skai και τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα αν δεν περάσει το σχέδιο Κατρούγκαλου.tryfwnas_agrotes_533_355

“Έχουν απόλυτο δίκιο οι αγρότες για τα συσσωρευμένα προβλήματα. Σε ό, τι αφορά την προκαταβολή, αν την επόμενη χρονιά το εισόδημά σου είναι μικρότερο, τότε δεν υπολογίζεται”, σημείωσε ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος μάλιστα προχώρησε και σε διάλογο με εκπροσώπους των αγροτών που επίσης συμμετείχαν στην συζήτηση της τηλεοπτικής εκπομπής.

Σχετικά με την φορολογία του αγροτικού κλάδου, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως “δεν υπάρχει τεκμαρτό εισόδημα για τους αγρότες. Δεν φορολογούνται για τις επιδοτήσεις που εισπράττουν μέχρι τις 12.000 ευρώ, συνεπώς υπάρχει ένα ειδικό φορολογικό πλαίσιο”.