Σεισμός 6,3 ρίχτερ στο Μαρόκο! Αναστάτωση και στην Ισπανία!

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή την πρόκληση σημαντικών ζημιών από τον σεισμό των 6,3 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε απόσταση περίπου 162 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Μάλαγα, στην Ισπανία.

Ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 04:22 τοπική ώρα (06:22 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Ισπανικό Εθνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και ακολουθήθηκε από έξι μικρότερους μετασεισμούς. Το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ο σεισμός ήταν 6,6 βαθμών και ότι το εστιακό του βάθος υπολογίσθηκε στα 33 χιλιόμετρα.
Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 62 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Αλ Χοσέιμα του Μαρόκου και 164 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Γιβραλτάρ, διευκρίνισε επίσης το USGS.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στην Ανδαλουσία, στην νότια Ισπανία, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στο Twitter ότι δέχθηκαν 250 τηλεφωνήματα από κατοίκους που ανησύχησαν. Ο σεισμός και οι μετασεισμοί έγιναν αισθητοί σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Μάλαγας, της Κόρδοβας, της Σεβίλλης και της Γρανάδας.

Στην Μελίγια, τον ισπανικό θύλακα στο Μαρόκο, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανακοίνωσαν ότι δέχθηκαν περισσότερα από 200 τηλεφωνήματα από ανθρώπους που ανέφεραν την πρόκληση ζημιών σε ιδιοκτησίες. Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για να γίνει επιθεώρηση στα κτίρια.
Τα μέσα ενημέρωσης στη Μελίγια μετέδωσαν εξάλλου ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη σε περιοχές στις οποίες είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση.