Ορκίστηκε η πρώτη ομογενής εισαγγελέας σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη. Το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου  ανώτεροι αξιωματούχοι της πολιτείας της Νέας Υόρκης και της περιοχής του Λονγκ Αϊλαντ, παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία της ομογενούς Μάντλιν Σίγκα ως εισαγγελέως της Κομητείας.

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία της Μαγδαλινής Σιγκα ως ισαγγελέως ολόκληρης της Νέας Υόρκης. (Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο ekirikas.com).

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία της Μαγδαλινής Σίγκα ως εισαγγελέως ολόκληρης της Νέας Υόρκης. (Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο ekirikas.com).

Η κ. Σίγκα, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο κλήθηκε να αντικαταστήσει προσωρινά στο υψηλό αυτό αξίωμα την Κάθλιν Ράις, που εξελέγη στο Κογκρέσο, επικράτησε της υποψήφιας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Kate Murray με 16 ποσοστιαίες μονάδες, μια μεγάλη διαφορά που διαμορφώθηκε σχεδόν από την αρχή της καταμέτρησης των ψήφων και παρά τις δημοσκοπήσεις που έδιναν είτε προβάδισμα της κ. Murray ή σκληρή μάχη ψήφο με ψήφο !

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Επιτροπή Εκλογών του Nassau County η κ. Σίγκα έλαβε 113,110 ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 57.93% έναντι 82,028 ψήφων και ποσοστού 42.01% που έλαβε η κ. Μurray, η οποία υπηρετεί σήμερα ως Supervisor του Hempstead Town.

Με την πανηγυρική ορκωμοσία της η Μαγδαληνή (Μαντλίν) Σίγκα,  γίνεται η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα και δη με καταγωγή από τη Βόρεια Ηπειρο, που εκλέγεται περιφερειακή εισαγγελέας στην κομητεία του Νάσο και σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, γεμίζοντας με υπερηφάνεια την ελληνοαμερικανική κοινότητα που στάθηκε στο πλευρό της καθ´ολη τη διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα. Στη συμβολή της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, αναφέρθηκε εκτενώς στο ρεπορτάζ του το βράδυ των εκλογών το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο του Long Island “News 12”, επισημαίνοντας ότι τα χρήματα των ομογενών βοήθησαν στο να έχει ένα καλό ξεκίνημα η εκστρατεία της Σίνγκας.

Με στοιχεία από ekirikas.com/greeknewsonline.com