Οικογένεια ομογενών κατέληξε στο δρόμο λόγω πυρκαγιάς

Μελβούρνη. «Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» λέει η παροιμία και δυστυχώς δεν χρειάστηκε ούτε μία ώρα για μία οικογένεια ομογενών στη Μελβούρνη να χάσει το σπίτι της, που την Τετάρτη το πρωί παραδόθηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά η οικογένεια Ρεσκάκη, κοιμόταν μέσα στο σπίτι και αν ένας γείτονας δεν τους ειδοποιούσε εγκαίρως, τότε κατά πάσα πιθανότητα οι ζημιές δεν θα ήταν μόνο υλικές.

Ήταν γύρω στις 9.30 το πρωί όταν ο κ. Greg Walsh που μένει στην οδό Serendip του Greenvale, όπως και η οικογένεια των συμπαροίκων, είδε φλόγες να περικυκλώνουν το σπίτι. Η πρώτη του αντίδραση ήταν σωτήρια για την 70χρονη Κούλα Ρεσκάκη, την κόρη της Μαρία Λιντεράκη και τις δύο εγγονές της ηλικίας 12 και 18 χρονών. Ο κ. Walsh όχι μόνο ξύπνησε τους κατοίκους που έντρομοι βγήκαν από το σπίτι αλλά όταν διαπίστωσε ότι η μία από τις δύο κόρες της κ. Λιντεράκη δεν είχε βγει από το σπίτι που είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες αψηφώντας τες, όρμησε μέσα σ’ αυτό για να σώσει την 18χρονη Υβέτ.

Λίγα λεπτά αργότερα, όταν έφτασε η Πυροσβεστική η οικογένεια βρισκόταν εκτός κινδύνου αλλά όπως έγινε γνωστό, το σπίτι δεν ήταν ασφαλισμένο, γεγονός που σημαίνει ότι η οικογένεια Ρεσκάκη κατέληξε στο… «δρόμο». Η πυρκαγιά προξένησε ζημιές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων στο σπίτι, καταστρέφοντας το σαλόνι, το γκαράζ και την σκεπή του.

«Χάσαμε τα πάντα, αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερα» δήλωσε ο Κώστας Ρεσκάκης, γιος της 70χρονης ομογενούς που έλαβε τα άσχημα νέα τηλεφωνικώς, καθώς όταν ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν στη δουλειά του. Η πυρκαγιά δεν κρίθηκε ύποπτη από την Αστυνομία.

Πηγή:neoskosmos.com