Αφιέρωμα στον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά

Αφιέρωμα 2 εκπομπών στον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά παρουσιάζει στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή Ανοιχτές Σελίδες ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου. Την Παρασκευή 29/1 το Α μέρος και την Παρασκευή 5/2 το Β μέρος στις 22.10 περίπου μετά το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (αριστερά) με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλλονιάς Φωκά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (αριστερά) με τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλλονιάς Γεράσιμο Φωκά.

ΦΩΤ ΦΩΚΑΣ ΜΟΡΦΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ κ Νεόφυτος.

 

Δύο εκπομπές αφιερωμένες σε μια σπουδαία προσωπικότητα που έζησε και έδρασε στο νησί της Κεφαλονιάς, δύο εκπομπές αφιερωμένες στον Μακαριστό Μητροπολίτη Γεράσιμο Φωκά. Μέσα από μαρτυρίες καθηγητών Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικών, δημοσιογράφων, επιστημόνων, ιεραρχών, φοιτητών, ανθρώπων που τον έζησαν, που γνώρισαν και μελέτησαν το έργο του, αλλά κι του αδερφού του, καθηγητή του Cambridge Αθανάσιου Φωκά, ξεδιπλώνεται στις εκπομπές του Αχιλλέα Παπαδιονυσίου η προσωπικότητα ενός ιεράρχη, που άνοιγε πάντα μια αγκαλιά να τους χωρέσει όλους άνω θρώσκοντας την εικόνα του Χριστού. Η ζωή του όλη μια προσφορά υλικών και πνευματικών αγαθών…

Μια εκπομπή που αποτίνει τιμή σε ένα άνθρωπο και ιεράρχη-πρότυπο για όλους μας.

ΦΩΤ ΦΩΚΑΣ-ΦΩΚΑΣ

Ο αδελφός του Μακαριστού Μητροπολίτη, καθηγητής του Cambridge, Αθανάσιος Φωκάς.

Για το έργο του και την τεράστια προσφορά του στην Κεφαλλονιά και όχι μόνο μιλούν Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ κ Νεόφυτος, ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Κερτσίνης κ κ Χρύσανθος ,Ποίημα το καθηγητή Αγγειακών Παθήσεων κ Παναγιώτη Δημακάκου, ο Ακαδημαικός και καθηγητής εντατικής κ Χαράλαμπος Χρούσσος, ο αδελφός του Ακαδημαικός και καθηγητής στο Cambridge , ο πρώην πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων Πειραιά και Μηχανικός κ Διονύσιος Κουγιανός, η πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Αργοστολίου κ Διονυσία Κατεβάτη , ο Εκπαιδευτικός και Συγγραφές κ Ηλίας Τουμασάτος, και επιστολή φοιτητών πρίν την εκλογή του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλλονιάς Γεράσιμου Φωκά από την Ιερά Σύνοδο..

ΦΩΤ ΦΩΚΑΣ ΚΑΤΕΒΑΤΗ

H πρώην πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Αργοστολίου κ Διονυσία Κατεβάτη

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του αφιερώματος των 2

εκπομπών για τον Μακαριστί Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Γεράσιμο Φωκά που το έργο του και η κοινωνική του προσφορά ήταν τεράστια και ανεκτίμητη.

 

ΦΩΤ ΦΩΚΑΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

O Ακαδημαικός και καθηγητής εντατικής κ Χαράλαμπος Χρούσσος.

ΦΩΤ ΦΩΚΑΣ ΚΟΥΓΙΑΝΟΣ

O πρώην πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων Πειραιά και Μηχανικός κ Διονύσιος Κουγιανός.

Διαδυκτιακα www.acheloostv.gr

ΛΙΝΓΚ http://axeloos.viiideo.gr/index.html