Με 153 η κυβέρνηση ξεπερνά το ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες

Με 153 «υπέρ» έναντι 101 «κατά» και 2 «παρών» ψηφίσθηκε η τροπολογία του υπουργείου Επικρατείας που ξεπερνά τον «σκόπελο» του ΕΣΡ για την έναρξη της αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών πανελλήνιας εμβέλειας και θα γίνει μέσω νομοθετικής πρωτοβουλία που θα καταθέσει η Κυβέρνηση και θα ψηφίσει η Βουλή.

Η τροπολογία ψηφίσθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ και από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο . Αντίθετα δεν ψηφίσθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών».

Από την ονομαστική ψηφοφορία που προκλήθηκε μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απουσίασαν 46 βουλευτές από τις πτέρυγες των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της πλειοψηφίας, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο μόνος βουλευτής που απουσίασε από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρις.

Από τη ΝΔ δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και οι «γαλάζιοι» βουλευτές Βασίλης Οικονόμου , Όλγα Κεφαλιάννη, Κατερίνα Παπακώστα, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Βλάσης, Κωνσταντίνος Κοντογεώργοςς, Κώστας Καραμανλής, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Αθανάσιος Δαβάκης, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Βαγιωνάς.

Από το ΚΚΕ απουσίασε από την ψηφοφορία ο γενικός του γραμματέας Δημήτρης Κουστούμπας και οι βουλευτές Αλεξάνδρα Παπαρήγα, Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσιώτας, Νίκος Μωραΐτης, Γιάννης Γκιόγκας, Μανώλης Συντυχάκης, Ιωάννης Δελλής, Γιώργος Λαμπρούλης, Κωνσταντίνος Στεργίου, Διαμάντω Μανωλάκου.

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίασαν οι Φώφη Γεννηματά και ο Μιχάλης Τζελέπης. Από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, Χάρης Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Μπαριώτας και Κατερίνα Μάρκου.

Από την Χρυσή Αυγή ο γενικός της γραμματέας Νίκο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Γιάννης Λαγός και Χρήστος Χαζτζησάββας.

Από την Ένωση Κεντρώων απουσίασε από την ψηφοφορία ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης, ενώ δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία και οι Ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Παναγούλης, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, επίσης, τέθηκε και η τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού που αφορά την θητεία των μελών του δ.σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την λειτουργία της. Και η τροπολογία αυτή ψηφίσθηκε μόνο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και από τον Ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Αντίθετα, καταψήφισαν οι παρόντες βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ και Χρυσής Αυγή ψήφισαν «παρών».

Ειδικότερα η τροπολογία αυτή ψηφίσθηκε με 153 ψήφους «υπέρ» έναντι 91 «κατά» και 12 «παρών»