Το Facebook φέρνει το live streaming σε όλους

Το κοινωνικό δίκτυο επεκτείνει τις live streaming δυνατότητές του σε όλους τους χρήστες iOS των ΗΠΑ. Η εταιρεία άρχισε να πειραματίζεται με το ζωντανό βίντεο πέρυσι, αλλά η ενημερωμένη έκδοση της Πέμπτης, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Facebook κάνει τη δυνατότητα ευρέως διαθέσιμη.

Το νέο χαρακτηριστικό, το οποίο το Facebook αποκαλεί «Live», εμφανίζεται τώρα στο μενού«update status» δίπλα από το check-in pin που σας επιτρέπει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας. Τα ζωντανά βίντεο στο Facebook λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τις εκπομπές Periscope: μπορείτε να αρχίσετε ένα live stream με μια σύντομη περιγραφή, και όταν είστε ζωντανά, οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν απευθείας σε πραγματικό χρόνο. Όταν τελειώσετε, έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε το βίντεο και να το μοιραστείτε στο χρονολόγιό σας.

Επιπλέον, μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα άτομο ή τα ζωντανά βίντεο του Page ώστε να μπορείτε να πάρετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που ξεκινά μια νέα εκπομπή.Ο Vadim Lavrusik του Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για να φέρει τα χαρακτηριστικά στους χρήστες του Android «σύντομα» και στον υπόλοιπο κόσμο «μέσα στις επόμενες εβδομάδες.»

Η εταιρεία άρχισε να πειραματίζεται με το ζωντανό βίντεο τον Αύγουστο, αλλά η δυνατότητα περιοριζόταν στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν Mentions, app του Facebook για τους Celebrities και άλλα δημόσια πρόσωπα.

Το Facebook έχει αναδιατάξει τις προσπάθειές του γύρω από το βίντεο κατά το τελευταίο έτος, και φέρνοντας το live streaming σε όλους θα μπορούσε να βοηθήσει το κοινωνικό δίκτυο δείτε ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή με το χαρακτηριστικό. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες ήδη παρακολουθούν πάνω από 3 δισεκατομμύρια βίντεο την ημέρα – ένας αριθμός που πιθανότατα μόνο θα αυξηθεί καθώς το κοινωνικό δίκτυο φτιάχνει βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των live streams.

image

Πηγή: SecNews