Εκλάπη η εικόνα της Παναγιάς Καμαριανής στην Βικτώρια Αυστραλίας

Ανάστατη είναι η ελληνική παροικία Βικτώριας μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι εκλάπη η ιερή εικόνα της Παναγιάς Καμαριανής από την ομώνυμη Ιερά Μονή στο Red Hill. Την είδηση δημοσίευσε η ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος” και σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε ο συντάκτης της, οι δράστες μπήκαν στο ναό σπάζοντας το κάτω μέρος της κεντρικής εισόδου της εκκλησίας. Στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν τα αφιερώματα, σήκωσαν ολόκληρη την εικόνα αφού δεν κατάφεραν να σπάσουν το ειδικό τζάμι ασφαλείας.

Το πρωί οι πρώτες γυναίκες που μπήκαν στο χώρο της εκκλησίας για να κάνουν τις ετοιμασίες για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, είδαν ότι η θαυματουργή εικόνα είχε αφαιρεθεί.

Η κλοπή διεπράχθη στις 12:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (31/1) όταν ακούστηκαν και οι συναγερμοί. Εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας καταγράφηκαν και εξετάζονται από την Αστυνομία η οποία συνέλεξε και τα δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

paicon

O παπα-Λευτέρης Τάτσης με την εικόνα της Παναγιάς. (Νεος Κόσμος)

«Θα τους πιάσουμε» είπε ο παπά-Λευτέρης Τάτσης στον «Ν.Κ.». «Ήταν μια θλιβερή Κυριακή. Όλος ο κόσμος έκλαιγε».

Ο ιερωμένος δήλωσε ότι, αν και στο παρελθόν του είχε ζητηθεί να αφαιρέσει τα πολύτιμα αφιερώματα από την εικόνα, ωστόσο αυτός αρνήθηκε. «Πριν από λίγες ημέρες, ήρθε μία Αυστραλή από το Σίδνεϊ και χάρισε στην Παναγία τέσσερις χρυσές λίρες για το παιδί της που πάσχει από καρκίνο. Πώς μπορώ να αφαιρέσω εγώ τα τάματα των πιστών από την θαυματουργή εικόνα;» αναρωτήθηκε ο παπά-Λευτέρης.

Τον Ιούλιο του 2014 δύο άτομα εισήλθαν στον ναό και έκλεψαν τα τάματα από τη θαυματουργή εικόνας της Παναγίας. Η Αστυνομία της Βικτώριας κατάφερε να συλλάβει τους δράστες, ένας 29χρονο και ένας 34χρονο, οι οποίοι και καταδικάστηκαν για την πράξη τους.

Αυτή την φορά, οι ιερόσυλοι έκλεψαν την ίδια την εικόνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου»  το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή τα ξημερώματα έγιναν μία σειρά από διαρρήξεις σε κατοικίες στην περιοχή του Red Hill.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών και κάνει έκκληση σε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να τηλεφωνήσει στην υπηρεσία Crime Stoppers στο: 1800 333 000 ή στον ιστότοπο www.crimestoppers.vic.com.au

 (Διαδίκτυο) Παναγία η Καμαριανή

Στην παλιά Αλικαρνασσό (Μ. Ασία) καθόταν μια γυναίκα στο σπίτι της. Αυτή είδε στον ύπνο της μια μαυροφόρα γυναίκα να της λέγει να φύγει από το σπίτι της γιατί ήταν δικό της. Το λέει στον άνδρα της και της λέει όνειρο είναι. Αλλά το όνειρο αυτό επαναλήφθηκε τρεις φορές.

Τότε της λέει ο άνδρας της όταν την ξαναδεί να τη ρωτήσει ποια γυναίκα είναι. Πράγματι όταν την ξαναείδε την ρωτά, «Ποια είσαι και μου λες να φύγω από σπίτι μου;» τότε εκείνη της απαντά: «Είμαι η Παναγία και σκάψετε στο τάδε μέρος να βρείτε την εικόνα μου. Θέλω να μου κτίσετε εκεί σπίτι (εκκλησία δηλαδή). Πήγαν και έσκαψαν και βρήκαν την εικόνα σ’ ένα καμαράκι, γι’ αυτό την λένε και Καμαριανή.

Το θαύμα της Καμαριανής

Στον Τουρκικό πόλεμο πήρανε όλους τους Χριστιανούς έξω από την πόλη μικρούς και μεγάλους. Η Μαριγίτσα Τακόρη που καθόταν απέναντι από το εκκλησάκι πήρε την εικόνα της Παναγίας μαζί της και την παρακαλούσε να βοηθήσει τον κόσμο. Και Ω του θαύματος: Εκεί που περίμεναν τον θάνατο ήρθε ειδοποίηση από τον Μεγάλο Τούρκο να μην σκοτώσουν τους Χριστιανούς μόνο να αφήσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μετά ήρθε άλλη διαταγή να φύγει ο κόσμος και να πάει στα Δωδεκάνησα που ήταν κοντά. Τότε λέγει η Μαριγίτσα Τακόρη «Παναγία μου’ το σπιτάκι δεν μπορώ να το πάρω αλλά εσένα δεν θα σε αφήσω στους Τούρκους (διότι αυτή περιποιόταν το εκκλησάκι της)».

Έτσι και έγινε. Πήρε την εικόνα και ήλθανε στην Κάλυμνο. Εκεί την είχε σπίτι της από όπου την παίρνανε οι Καλύμνιες και της κάνανε ξενύχτια και λειτουργίες. Τα παιδιά της οικογένειας Τακόρη πήγαν στην Αθήνα να εργασθούν και πήραν την εικόνα μαζί τους.

Μάθανε οι πατριώτες ότι η Καμαριανή Παναγία βρίσκεται στην Αθήνα. Τότε φεύγει από την Νέα Αλικαρνασσό ένας παπάς Τιμόθεος με μια επιτροπή και πηγαίνει στην Αθήνα και βρίσκουν το σπίτι που ζούσαν τα παιδιά της οικογενείας Τακόρη. Τους είπαν: «να μας δώσετε την Παναγία την Καμαριανή γιατί θέλουν οι πατριώτες να την έχουν στην νέα πατρίδα (Ν. Αλικαρνασσό) να την προσκυνούν και να τους προστατεύει από κάθε κακό». Αυτοί την έδωσαν.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙΑΝΗΣ

Φωτογραφία από την Ιερά Μονή της Παναγίας της Καμαριανής από την Αυστραλία, και δημοσιεύεται στο http://armenisths.blogspot.gr/

Φωτογραφία από την Ιερά Μονή της Παναγίας της Καμαριανής στην Αυστραλία. Έχει δημοσιευθεί στο http://armenisths.blogspot.gr/

Η Μονή είναι νότια της Μελβούρνης πάνω σε ένα καταπράσινο λόφο που ονομάζεται RED HILL δίπλα από αμπελώνες και από φάρμες γεμάτες κερασιές και άλλες φάρμες με τυριά και γαλακτοκομικα!
135 Arthur Seat Rd, Red Hill, Vic. 3937
Τηλ.: (03) 5989 2383, Fax: (03) 5989 2889
Email: panagia.kamariani@onestream.com.au
Ἱερατ. Προϊστάμενος: Οἰκονόμος Οἰκουμενικού Θρόνου
κ. Ελευθέριος Τάτσης
Τηλ.: (03) 5989 2437, Mobile: 0417 336 016
Πανήγυρις: Την 8ην Σεπτεμβρίου.