Κοπή της Βασιλόπιτας του Ελληνικού Γερμανικού Συλλόγου Φιλίας Γιαννιτσών

 

Στης 30 Ιανουαρίου 2016, σε μία μεγάλη και ζεστή αίθουσα στο εστιατόριο «ΚΟΝΑΚΙ» στα Γιαννιτσά, ο Σύνδεσµος Ελληνογερµανικής Φιλίας «Μέγας Αλέξανδρος» Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών πραγματοποίησε την πατροπαράδοτη κοπή της Βασιλόπιττας, μαζί με τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους του. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Παπαστοΐτσης, αφού χαιρέτισε τους παρευρισκομένους έκανε ένα μικρό απολογισμό για τα πεπραγμένα του 2015 και ενημέρωσε για τον προγραμματισμό του 2016.

Βασίλειος Σταματόπουλος (δεξιά) και Ιωάννης Παπαστοϊτσης.

Βασίλειος Σταματόπουλος (δεξιά) και Ιωάννης Παπαστοϊτσης.

Πριν την κοπή της Βασιλόπιτας ο πρόεδρος του Ελληνικού Κυπριακού Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας, Βασίλειος Σταματόπουλος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Ιωάννη Παπαστοΐτση για την ανακήρυξη του ως Επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου Φιλίας, λόγω της μεγάλης προσφοράς του στον Παρίστριο Ελληνισμό πάνω από είκοσι χρόνια και ειδικότερα για τον Ελληνισμό της Ουγγαρίας (Βουδαπέστης, Μπελογιάννη, Ταταμπάνια, Μίσκολτς και στη Στρατιωτική Ακαδημία της Ουγγαρίας). Επίσης ο Βασίλειος Σταματόπουλος μετέφερε και τις ευχές του Σπύρου Αγκάρντι αντιπροέδρου της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας.

IMG_20160130_134752

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννης Παπαστοΐτσης, κόβει την Βασιλόπιτα.

Το ωραίο περιβάλλον της εκδήλωσης δημιούργησε ο τραγουδιστής Σάββας Σαββίδης αλλά ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στο μέλος του Συνδέσμου Γιάννη Μαυρόπουλο που προσπαθούσε με όλες τις δυνάμεις να εξυπηρετήσει όλους τους συμμετέχοντες.

Αυτή την ωραία γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του αντίστοιχου αδελφοποιημένου συλλόγου του Gütersloh, Peter Harsdof με την σύζυγο του. Επίσης παρευρέθη ο Κωνσταντίνος Καμτσής πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας ο Φίλιππος, η φιλόλογος καθηγήτρια Ελένη Πισμήση, ο Δημήτρης Γρηγοριάδης πρόεδρος του Μουσικοχορευτικού Ομίλου Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών « Οι Τραγουδάνοι του Πόντου», η Λίνα Δημοπούλου και πολλοί φίλοι του Συλλόγου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ελληνικού Γερμανικού Συνδέσμου Φιλίας Ιωάννη Παπαστοΐτση και το διοικητικό συμβούλιο για την άψογη φιλοξενία. Ευχόμενος Υγεία και Χαρά το 2016.

Βουδαπέστη 2016-02-01

Βασίλειος Σταματόπουλος

Πρόεδρος