Νέα πυραυλική δοκιμή ετοιμάζει η Β.Κορέα μιλώντας για εκτόξευση «δορυφόρου»

Σεούλ, Νότια Κορέα
Για την επικείμενη εκτόξευση «δορυφόρου γεωσκόπησης» ενημέρωσε κατά πληροφορίες η Βόρειος Κορέα τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), γεγονός που αναμένεται να φέρει εκ νέου το διεθνώς απομονωμένο καθεστώτος σε σύγκρουση με τη διεθνή κοινότητα καθώς στην πραγματικότητα εκτιμάται πως η Πιονγιάνγκ θα προχωρήσει σε απαγορευμένη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Αξιωματούχος στην εδρεύουσα στο Λονδίνο υπηρεσία του ΟΗΕ δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι η Βόρειος Κορέα ενημέρωσε τον ΙΜΟ ότι θα προχωρήσει σε εκτόξευση δορυφόρου γεωσκόπησης το διάστημα μεταξύ 8 και 25 Φεβρουαρίου.

  (Φωτογραφία:  Associated Press )

(Φωτογραφία: Associated Press )

Σχετική πληροφορία μετέδωσε και το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Αυτού του τύπου οι δοκιμές «δορυφόρων» θεωρούνται από τα Ηνωμένα Έθνη προκάλυμμα για απαγορευμένες πυραυλικές δοκιμές.

Το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε την ίδια στιγμή ότι η Βόρειος Κορέα ενημέρωσε επίσης την εδρεύουσα στη Γενεύη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών «μέσω διπλωματικών διαύλων».

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η Βόρειος Κορέα εκτιμάται πως κάνει προετοιμασίες για την δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, καθώς παρατηρήθηκε μέσω δορυφορικών εικόνων δραστηριότητα στην τοποθεσία απ’ όπου πραγματοποιούνται οι εκτοξεύσεις, όπως μεταδίδει το Reuters.

Newsroom ΔΟΛ