Αποφασίστηκε στη Νέα Υόρκη η νέα οργανωτική δομή (Leadership) της ομογένειας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ  ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στην απόφαση να ιδρυθεί η νέα διαφορετική ομογενειακή οργάνωση (Leadership) κατέληξε η συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο «Laguardia Plaza Hotel».

Ορίστηκε 9μελής οργανωτική και συντονιστική επιτροπή η οποία έχει αναλάβει όλη την ευθύνη της νέας οργάνωσης. Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους Νίκος Αποστολόπουλος, Βασίλης Σφυρόερας, Δημήτριος Φίλιος, Γεώργιος Mελικόκης,  Χρήστος Βουρνάς, Γεωργία Παπαδοπούλου, Τάκης Αντωνίου, Θεόδωρος Λαλιώτης και Δημοσθένης Τριανταφύλλου.

Στην κλειστή σύσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος 29 ομογενείς, δεν αποφασίστηκε η ονοματοδοσία της νέας Οργάνωσης,  για ευνόητους λόγους. Παράλληλα οι απόψεις που ακούστηκαν καταγράφηκαν και θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης.

Όπως ήδη έχουμε σημειώσει, η πρώτη συνάντηση αφορούσε ακριβώς στην διερεύνηση των δεδομένων και στην γενικότερη συζήτηση εάν χρειάζεται να δημιουργηθεί μία νέα, διαφορετική ηγετική ομογενειακή δομή (Leadership) με πρώτη την Αμερικανική Ήπειρο και, στη συνέχεια, τις άλλες Ηπείρους.LaGuardia-Plaza-610

Ήδη, όπως έλεγαν στην Panhellenic Post έγκυροι ομογενειακοί κύκλοι, το γεγονός της κατ΄ αρχήν συμφωνίας στην αναγκαιότητα μιας ηγετικής δομής της ομογένειας είναι πολύ θετικό και ακόμη σημαντικότερο, πρόσθεταν, είναι το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των Αποδήμων χωρίς την «έγκριση» ή την «καθοδήγηση» θεσμικών εξω-ομογενειακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τα αποφασισθέντα, θα πραγματοποιηθεί και νέα συγκέντρωση πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές”.

Βασικός κορμός της νέας υπό δημιουργία οργάνωσης, θα είναι η ενότητα και ο συντονισμός της ομογένειας.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες της συντονιστικής-οργανωτικής Επιτροπής η οποία θα καταπιαστεί τόσο με τη σύνταξη του Καταστατικού της νέας οργάνωσης όσο και με τις λοιπές οργανωτικές λεπτομέρειες και την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης.

Το κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ήταν ζωηρό μεν, εποικοδομητικό δε.

H Panhellenic Post ζήτησε από δύο μέλη της επιτροπής, τους Τεντ Λαλιώτη και Δημοσθένη Τριανταφύλλου να σχολιάσουν την συνάντηση και το αποτέλεσμα στο οποίο αυτή κατέληξε.

Τεντ Λαλιώτης: Χρειάζεται πολύ δουλειά. Άκουσα αρκετούς να εκφράζονται στη λογική που χαράξαμε.  Είμαι αισιόδοξος.

Δημοσθένης Τριανταφύλλου: Έγινε μια καλή αρχή με ενθουσιασμό ως επίσης και μια γενική συζήτηση για την δομή, τους σκοπούς , το όνομα, κ. α’.

Δόθηκε έμφαση στην προσέλκυση της νεολαίας. Όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα του σκοπού και ποια θα είναι μέλη.

Χρειάζεται δημιουργική σκέψη με νέους ορίζοντες και όχι σκέψη που θα ακολουθεί τα παραδείγματα και τα σχήματα του παρελθόντος αφού όλα εκείνα έχουν αποτύχει.

Ευελπιστώ ότι η 9μελή Οργανωτική Επιτροπή θα ζυμώσει διάφορες ιδέες και θα παράγει κάτι καινούριο!

Μιλώντας στην Panhellenic Post ο έχων την πρωτοβουλία για τη συνάντηση Νίκος Αποστολόπουλος μας είπε: Σημασία έχει ότι η οργάνωση ψηφίστηκε, η επιτροπή ψηφίστηκε, θα πάμε μπροστά. Σε ό,τι με αφορά ως προς την αναφορά του ονόματός μου στην επιτροπή, έχω να πω ότι θα παραμείνω μέχρι να γίνει η επόμενη συγκέντρωση.

 

 

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.