Για πρώτη φορά ενωμένοι ΠΑΜΕ – ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ! Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι συμμετέχουν στην πορεία του ΠΑΜΕ και άλλοι 20.000 στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα. Εργάτες, Δημόσιοι υπάλληλοι, Γιατροί, Δικηγόροι, λογιστές, συμβολαιογράφοι, ιδιοκτήτες φορτηγών, ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, οικοδόμοι, αγρότες,  δεν υπάρχει κλάδος που να μην βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους δρόμους!

Πάντως, επειδή πάντα οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι “συγκρατημένες” σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο κόσμος που βγήκε στο δρόμο κατά του ασφαλιστικού είναι πολύ περισσότερος!

1454583056692148 1454585328218192

Επίσης, πλήθη κόσμου έχουν βγει στους δρόμους και σε κάθε πόλη της Επικράτειας! Στην Πάτρα, στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο,  στη Λάρισα, παντού στην Πελοπόνησσο, τη Στερεά και τη Βόρειο Ελλάδα, ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, παντού σε κάθε μεγάλη πόλη πραγματοποιούνται μαζικές συγκεντρώσεις ενώ τα τρακτέρ που βρίσκονται κατά δεκάδες χιλιάδες στις οδικές αρτηρίες της χώρας, έκαναν την εμφάνισή τους και μέσα στις πόλεις, όπως στην Θεσσαλονίκη και αλλού.

Μικροεπεισόδια Σταδίου και Πεσματζόγλου!

Ομάδα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών πέταξε 3-4 βόμβες μολότοφ και πέτρες, έσπασαν βιτρίνες, με την αστυνομία να απαντά με μια κρότου λάμψης!

Ένταση και μικροεπεισόδια που κατέληξαν σε δύο ελαφρείς τραυματισμούς είχαμε και στη Θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι, όταν κοντά στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, έκαναν την εμφάνισή τους κουκουλοφόροι. Διαδηλωτές άρχισαν να τους φωνάζουν ”βγάλτε τις κουκούλες” και στη συνέχεια συγκρούστηκαν μαζί τους. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έπεσε στον δρόμο ένα άτομο και τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ με την παρέβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σοβάρεψαν τα επεισόδιαmolotof2_631_355

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν με βόμβες μολότοφ και κομμάτια μάρμαρα με τα οποία ήταν “οπλισμένοι” και που εκτόξευσαν κατά εκατοντάδες εναντίον των αστυνομικών στο Σύνταγμα να διαλύσουν την μεγαλειώδη πορεία των εργαζομένων, των επιστημονικών φορέων και των αγροτών!

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και χρήση χημικών με αποτέλεσμα οι απεργοί να διαλυθούν και η πορεία χιλιομέτρων (από Ομόνοια-Σύνταγμα – Φιλελλήνων- Σύνταγμα – Ομόνοια) να κοπεί στη μέση και, εν τέλει να διαλυθεί.

Ερωτήματα και πάλι για το ποιοι είναι αυτοί οι “κουκουλοφόροι” που κάθε φορά επιτυγχάνουν να διαλύσουν ειρηνικές συγκεντρώσεις…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ