Αποκλεισμένη για 24 ώρες η Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από αγρότες – Κλειστοί και οι παράδρομοι

Ταξίδι εφιάλτης περιμένει τους οδηγούς που θα ήθελαν να κινηθούν από την Αθήνα προς τη Λαμία αφού έχει κλείσει σε 4 σημεία το εθνικό δίκτυο για 24 ώρες,ενώ συγχρόνως έχει κλείσει και το παλιό εθνικό δίκτυο από τα μπλόκα των αγροτών σε 2 σημεία.

Πριν από λίγο οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας σε 4 σημεία μέχρι τις 12 αύριο το μεσημέρι. Το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας,όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους δεν επιτρέπουν την διέλευση.

Το τρίτο μπλόκο των αγροτών είναι στο 140 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, όπου θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες
Ακόμα οι αγρότες έκλεισαν τον εθνικό δρόμο στο 210 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης και μαζί έχουν κλείσει και οι παράδρομοι και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Στο παλαιό εθνικό δίκτυο για 24 ώρες μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και ενδεχόμενα να παραταθεί για 3 ώρες ακόμη είναι ο δρόμος από τους αγρότες στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτίας στο ύψος του παλιού Λεβέντη. Ο ίδιος δρόμος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία είναι κλειστός, επίσης,στο ύψος της Αμφίκλειας από μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και θα παραμέινει κλειστός για 24 ωρες.

Επίσης, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο σε δύο σημεία για 24 ώρες δηλαδή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το πρώτο μπλόκο των αγροτών είναι στην πόλη του Δομοκού και το δεύτερο μπλόκο είναι 6 χλμ μετά στη θέση Δρούγος.
Σε ό,τι αφορά το τμήμα Αθήνα-Λαμία η τροχαία προσπαθεί να διοχετεύσει την κυκλοφορία μέσα από το επαρχιακό δίκτυο, ωστόσο η κίνηση εξελίσσεται με τεράστια ταλαιπωρία.

Στα 4 μπλόκα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας οι αγρότες συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο να παρατείνουν τους αποκλεισμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Κάτι τέτοιο όμως αναμένεται να αποφασιστεί την Κυριακή το πρωί στις συνελεύσεις τους .

Σε 24ωρο αποκλεισμό μέχρι αύριο, Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι προχώρησαν οι αγρότες τόσα στα Τέμπη, όσο και στα διόδια Μαλγάρων.
Όσον αφορά τα τελωνεία, κλειστά επ΄ αόριστον παραμένουν αυτά των Κήπων και του Προμαχώνα, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματισθεί ουρές φορτηγών στα σύνορα. Οι αγρότες επιτρέπουν μόνο τη διέλευση οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων.
Κλειστό είναι και το τελωνείο Εξοχής για ένα 24ωρο, ενώ για 12 ώρες θα παραμείνουν κλειστά τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης.

Αποκλεισμένη είναι και η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας για ένα 24ωρο αλλά και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας στο ύψος της Χαλκηδόνας.

Εν τω μεταξύ, σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται για έκτη ημέρα σήμερα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης -Βέροιας.

Ανοιχτός θα παραμείνει ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τριπόλεως μέχρι τις 18:00. Οι αγρότες δηλώνουν ότι στη συνέχεια θα κλείσουν το δρόμο επ’ αόριστον, στο ύψος των διοδίων Νεστάνης

Κλειστή παραμένει και η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, ενώ ανοιχτή είναι η παλαιά εθνική οδός.

Επιπλέον, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες στις εθνικές οδούς που διέρχονται από τους νομούς της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα κρατήσουν κλειστή την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Επίσης θα κλείσουν την εθνική από τις 3:00 μετά το μεσημέρι, μέχρι και τις 7:00 το απόγευμα, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου από τις 4:00 το απόγευμα, μέχρι και τις 10:00 το βράδυ, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαγιάς.

Από τις 17.00 σήμερα, Σάββατο, οι αγρότες θα αποκλείσουν τη λεωφόρο Βάρης- Μαρκοπούλου, κόβοντας την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο, από τα νότια προάστια.

Κοπριά

Σήμερα το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Πέλλα βρέθηκαν έξω από το γραφείο του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα προωθούμενα μέτρα.

Μάλιστα, επειδή κανείς δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο, οι αγρότες πέταξαν κοπριά, αυγά και σάπια φρούτα στην είσοδο του γραφείου.