Συναυλία Χαρούλας Αλεξίου στη Σμύρνη

Στην ιδιαίτερη πατρίδα τής μητέρας της, τη Σμύρνη, βρίσκεται η Χαρούλα Αλεξίου, η οποία παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία του πολιούχου Αγίου Βουκόλου, στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με την πόλη, όπου ένας δρόμος φέρει το όνομά της, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει το δράμα των προσφύγων που από τα μικρασιατικά παράλια διασχίζουν την ίδια θάλασσα που διέσχισαν το 1922 με την Καταστροφή οι πρόγονοί της, για να φτάσουν στην Ελλάδα

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 

Με ήχους από σμυρναίικα παραδοσιακά τραγούδια και τη μελωδική φωνής της Χαρούλας Αλεξίου πλημύρισε το Μέγαρο Μουσικής της Σμύρνης .

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με την παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου η Ελληνίδα ερμηνεύτρια μάγεψε το κοινό της Σμύρνης στη συναυλία που δόθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών  στη μνήμη του Αγίου Βουκόλου, πρώτου επισκόπου της ιστορικής πόλης της Μικράς Ασίας και αγαπημένου μαθητή του Αποστόλου Παύλου.

Σε δηλώσεις του ο Οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είπε, μεταξύ άλλων: Η Σμύρνη ουδέποτε έπαυσε να ζει στις καρδίες μας.