Θερμή υποδοχή για τους πρώτους μαθητευόμενους του Hellenic Initiative

Σε θερμό κλίμα, με ενθαρρυντικά χαμόγελα και αέρα αισιοδοξίας, ο ελληνοαυστραλιανός επιχειρηματικός κόσμος υποδέχθηκε τους πρώτους νέους Έλληνες πτυχιούχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μαθητείας που εκπονεί η «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative – THI). Το πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης απευθύνεται σε άνεργους νέους πτυχιούχους από την Ελλάδα, επιτρέποντας σε 40 νέους Έλληνες με υψηλά προσόντα, να αποκτήσουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε αυστραλιανές επιχειρήσεις, την οποία στη συνέχεια θα μεταλαμπαδεύσουν στην Ελλάδα.

Οι πρώτοι οκτώ έχουν ήδη επιλεγεί, ενώ έξι βρίσκονται ήδη στη Μελβούρνη. Προς τιμήν τους, έλαβε χώρα την Παρασκευή μία μικρή δεξίωση, στο αίθριο του Hellenic Museum, με την παρουσία επιφανών εκπροσώπων της παροικίας και δη του επιχειρηματικού κόσμου. Τούς υποδέχθηκε ο επικεφαλής του THI Australia, Νίκος Παπάς, ο οποίος στην ομιλία του, τόνισε: «Ηπαρουσία σας εδώ απηχεί τα βήματα που έκαναν πριν από εσάς πολλοί Έλληνες. Η διαφορά είναι ότι εσείς, κάνοντας αυτά τα βήματα, μεταφέρετε την εμπειρία πίσω στην Ελλάδα».

To παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των εταιριών που θα προσφέρουν την εξάμηνη μαθητεία -μεταξύ αυτών οι τραπεζικοί κολοσσοί NAB και ANZ, ο εκπαιδευτικός οργανισμός The Lonsdale Institute και η κατασκευαστική εταιρεία Hickory- καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνο-Αυστραλιανού Επιμελητηρίου, Νίκος Μυλωνάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης κ.ά.

Μερικοί από τους μαθητευόμενους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

Μερικοί από τους μαθητευόμενους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα