Πρόγραμμα Στήριξης νέων Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία

Η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης θα διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια, μέσω του προγράμματος Στήριξης των Νεοφερμένων Ελλήνων για το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας.

Με μια σειρά από δραστηριότητες η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια έχει ως στόχο να παρέχει πληροφορίες και βοήθεια με τις πολυδιάστατες προκλήσεις που παρουσιάζονται με τη μετανάστευση και την εγκατάσταση στην Αυστραλία.

agws

Τα παρακάτω σεμινάρια και εργαστήρια του προγράμματος Στήριξης Νεοφερμένων Ελλήνων παρέχονται δωρεάν:

Ενημερωτικά σεμινάρια για το Μεταναστευτικό Δίκαιο και Βίζες από ελληνόφωνο δικηγόρο, εγκεκριμένο σύμβουλο μετανάστευσης.

Ενημερωτικά σεμινάρια για τις κοινωνικές κρατικές παροχές (συντάξεις, πληρωμές, επιδόματα κ.ά.), από ελληνόφωνο υπάλληλο του Centrelink που θα απαντήσει και σε προσωπικές ερωτήσεις.

Διήμερα επιμορφωτικά εργαστήρια για την παροχή πληροφοριών και πρακτικής βοήθειας για την ομαλή μετάβαση στην αγορά εργασίας στην Αυστραλία.

Pop up Hub, Ένα κέντρο που θα προσφέρει μεταξύ άλλων: χρήση υπολογιστών, διαδικτύου, σύνταξης βιογραφικών, LinkedIn για επαγγελματική δικτύωση.

«Ο Κύκλος της Κουβέντας», μηνιαίο γκρουπ για την εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας.

Ενημερωτικό σεμινάριο για το ιατρικό σύστημα της Αυστραλίας: Παιδίατροι ή / και Παθολόγοι.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Πρόνιας και δηλώστε συμμετοχή τηλεφωνώντας στα γραφεία της Αυστραλό-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας στο τηλέφωνο (03) 9388 9998.

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνη προγράμματος είναι η Κωνσταντίνα Κουρουτσίδου.

Πηγή:neoskosmos.com

ΡΗΡ: Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία.