Ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών με πλοία στον Πειραιά

Έφτασαν στο Λιμάνι του Πειραιά με καράβι από την Κρήτη οι πρώτοι αγρότες που ήρθαν στην Αθήνα για τη μεγάλη διαδήλωση. Υπολογίζεται ότι με τρία καράβια από την Κρήτη καταφθάνουν στην Αθήνα περίπου 3.000 αγρότες.Οι αγρότες μετά την άφιξή τους στονΠειραιά θα πάνε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

αρχείο λήψης (5)

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους αγρότες που έφτασαν από τα Χανιά εκτός από τις… μαγκούρες τους έχουν φέρει και σακίδια, προφανώς έτοιμοι για την… κατασκήνωση στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες έφτασαν και αμέσως άπλωσαν ένα πανό ενάντια στο νομοσχέδιο. Με το πλοίο δεν έφτασαν οχήματα ή τρακτέρ, ενώ αναμένεται μετά τη συγκέντρωσή τους στο λιμάνι να κινηθούν προς το Σύνταγμα με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ξημερώματα πάντως και παρά ένα πρώτο μπλόκο της τροχαίας τελικά μετά από διαβουλεύσεις ξεκίνησαν από τη Νίκαια οι αγρότες από το εκεί μπλόκο με 20 τρακτέρ, παρά το γεγονός ότι έχει καταστεί σαφές πως δεν θα επιτραπεί η κίνηση αγροτικών μηχανημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Η παρουσία της Αστυνομίας με δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και μπλόκα της τροχαίας είναι εντονότατη, τόσο στο Λιμάνι του Πειραιά, όσο όμως και στις στρατηγικές διασταυρώσεις προς το κέντρο της Αθήνας.

Αν επιχειρηθεί κίνηση τρακτέρ τα πρώτα μπλόκα θα μπουν επί τόπου στα μπλόκα. Σε περίπτωση που εντοπιστούν τρακτέρ επί της εθνικής οδού θα υπάρχει επι τόπου ακινητοποίηση. Εάν υπάρξει κίνηση με μαζικό τρόπο τότε θα υπάρξουν και μπλόκα από κλούβες των ΜΑΤ. Σε Ελευσίνα, Αφίδνες, στις λεωφόρους Αθηνών και Μαραθώνος, αλλά και στους στύλους του Ολυμπίου Διός έχουν στηθεί μεγάλα μπλόκα της αστυνομίας με δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβες.

newsIt.gr