H Αυστρία φέρεται να συνέλαβε «επίδοξους συνεργούς» των επιθέσεων στο Παρίσι

Βιέννη
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλούνται γερμανικά μέσα υποστηρίζουν ότι έχουν συλληφθεί στο Σάλτσμπουργκ δύο «μέλη της τζιχαντιστικής ISIS» που είχαν προσπαθήσει να περάσουν στη Γαλλία τον Οκτώβριο με σκοπό τη διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι δύο φέρονται να είχαν προσπαθήσει να περάσουν μέσω Ελλάδας αλλά η Frontex τους είχε σταματήσει.
Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να είχαν προσπαθήσει να περάσουν στη Γαλλία με τους πρόσφυγες του βαλκανικού διαδρόμου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να είχαν προσπαθήσει να περάσουν στη Γαλλία με τους πρόσφυγες του βαλκανικού διαδρόμου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Επισήμως, η Βιέννη περιορίζεται στο ότι έχουν συλληφθεί συνολικά έξι άτομα που ερευνώνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει την αναφορά.

Δημοσίευμα της κυριακάτικης Bild υποστηρίζει ότι δύο άτομα που βρίσκονται υπό κράτηση στο αυστριακό Σάλτσμπουργκ παραδέχθηκαν στην αυστριακή αστυνομία πως είχαν ταξιδέψει δήθεν ως πρόσφυγες τον Οκτώβριο και προσπάθησαν μέσω Ελλάδας να φτάσουν στη Γαλλία για να διενεργήσουν επιθέσεις, ταυτόχρονα με τους δράστες της 13ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο, υποστηρίζεται ότι η Frontex στην Ελλάδα διαπίστωσε πως τα διαβατήριά τους ήταν πλαστά και τους είχε εμποδίσει τότε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο τέθηκαν υπό κράτηση στη συνέχεια στις 10 Δεκεμβρίου σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Η γερμανική Bild αναφέρει πως η πληροφορία για τους δύο είχε διαβιβαστεί στη Βιέννη από τις γερμανικές Αρχές.

Επισήμως, όπως αναφέρει η αυστριακή Standard, η αυστριακή εισαγγελία αρνήθηκε την Κυριακή να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα και περιορίστηκε στο ότι στο Σάλτσμπουργκ βρίσκονται υπό κράτηση έξι άτομα ως ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όσο η έρευνα σε βάρος τους βρίσκεται σε εξέλιξη, η εισαγγελία δεν μπορεί να δημοσιεύσει στοιχεία, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Newsroom ΔΟΛ