Οι ομογενείς θέλουν την Εθνική Ελλάδος στην Μελβούρνη!

Έκκληση προς την κυβέρνηση της Βικτώριας και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αυστραλίας, απευθύνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, ζητώντας να επαναρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες για τους πολυαναμενόμενους αγώνες της Εθνικής Αυστραλίας με την Εθνική Ελλάδας, στα μέσα του 2016.

Η Κοινότητα κατανοεί ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Βικτώριας και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή ενός αγώνα στη Μελβούρνη στο γήπεδο Έτιχαντ, βρίσκονται σε αδιέξοδο, με το Νιουκάστλ να θεωρείται τώρα ως η εναλλακτική πόλη διεξαγωγής του δεύτερου παιχνιδιού (το πρώτο έχει αποφασιστεί να γίνει στο Σίδνεϊ).

Η Κοινότητα είναι κορυφαία οργάνωση της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης που αριθμεί 300.000 άτομα με ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

stadio

Σ΄αυτό το Στάδιο ζητούν οι ομογενείς της Μελβούρνης να αγωνισθεί η Εθνική Ελλάδος απέναντι στην Εθνική Αυστραλίας.

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επικείμενη ανακοίνωση, λέγοντας:

«Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης πληροφορήθηκε με έκπληξη, ότι συζητείται ένας προγραμματισμένος αγώνας μεταξύ των ομάδων των δύο χωρών να μετακινηθεί από τη Μελβούρνη στο Νιουκάστλ. Είναι εύλογο για πολλούς λόγους ο αγώνας να πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη. Κατ’ αρχάς, η Μελβούρνη έχει μια πλούσια ιστορία στην προώθηση των μεγαλύτερων αγώνων στον κόσμο. Δεύτερον, την τελευταία φορά που οι εθνικές ομάδες των δύο χωρών αναμετρήθηκαν στη Μελβούρνη, το 2005, πάνω από 95.000 άτομα παρακολούθησαν τον αγώνα στο MCG. Τρίτον, το τελευταίο παιχνίδι στη Μελβούρνη πριν από το Κύπελλο Ασίας ήταν το 2013. Στο μεσοδιάστημα για τους Μελβουρνιώτες είναι έντονη η απουσία αγώνων με τους Σοκερούς».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ομάδων το 2005, διοργανώθηκαν μεγάλες εκδηλώσεις για να εορτασθεί το γεγονός – σε συγκέντρωση στην παραδοσιακή ελληνική περιοχή, στο κέντρο της πόλης, συμμετείχαν πάνω από 60.000 άτομα.

«Η Ελλάδα είναι πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο και κατατάσσεται τακτικά μεταξύ των 15 κορυφαίων χωρών στον κόσμο. Είναι απίστευτο ότι η Μελβούρνη δεν θα περιληφθεί στο πρόγραμμα» λέει ο κ. Παπαστεργιάδης. «Η ευρύτερη ελληνική παροικία στη Μελβούρνη δεν είναι μόνο υπερήφανη για τις ευρωπαϊκές ρίζες της. Πάνω από 15 παίκτες της ελληνικής καταγωγής έχουν περήφανα φορέσει τη φανέλα των Σοκερούς και ο σημερινός προπονητής, Άγγελος Ποστέκογλου, γεννήθηκε στην Ελλάδα. Θα ήταν αστείο για τη Μελβούρνη να χάσει αυτόν τον αγώνα από το Νιουκάστλ ή οποιαδήποτε άλλη πόλη. Καλούμε την κυβέρνηση της Βικτώριας και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Αυστραλίας να εξασφαλίσουν ότι αυτό δεν θα συμβεί».