Εμπλοκή στην συνάντηση αγροτών με Τσίπρα: Δύο ομάδες δεν έγιναν δεκτές -video

Εμπλοκή προέκυψε στην σημερινή συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, καθώς δύο ομάδες εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα δεν έγιναν δεκτές από τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων αλλά και την πανελλήνια ένωση νέων αγροτών, οι οποίοι, ενώ προσήλθαν για συνάντηση με πρωθυπουργό, δεν κατάφεραν τον δούν.2473690

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρώτης:

Καταγγέλουμε την σημερινή συνάντηση γιατί παραφωρα παραβιαζονται τα συνταγματικά μας δικαιώματα. Είναι πρωτοφανές μια πενταμελής επιτροπή που ήρθε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, όλο αυτό να το αδειάζετε.

Δεν θα παραστούμε στην συνάντηση, εφόσον δεν παίρνουν μέσα τα άτομα που έχουμε εκλέξει.

Θα συναντηθούμε με τους άλλους αργηγούς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ποιους θέλουν να μπουν μέσα ; Αυτοί που θέλουν εκείνοι;

Την αντίδρασή της για την απαγόρευση εισόδου στο Μαξίμου εξέφρασε και η Πανελλήνια ένωση νέων αγροτών δια του εκπροσώπου της Θεόδωρου Βασιλόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για ”πόρτα που βρήκαμε στην προσπάθεια μας για συζήτηση”.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν η ίδια ένωση είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο:

Ενώ συζητήσαμε για τις λύσεις των προβλήμάτων μας με τον Πρόεδρο, βρήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία όταν πήγαμε στον πρωθυπουργό : βρήκαμε πόρτα για να συζητήσουμε και αυτό μας στενοχωρεί πάρα πολύ.
Τα νέα παιδιά περιμένουν κάποιες κινήσεις. Σήμερα προσπαθήσαμε διάλογο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει διάλογο.Ηρθαμε σήμερα από τα χωράφια μας για διάλογο, δεν το είδαμε όμως αυτό.Μας είπαν ότι δεν ήμασταν στη λίστα των ονομάτων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κρίσιμη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχω προτάσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, είμαι υπέρ του διαλόγου», είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει ένα μόνιμο συμβούλιο που θα εκπροσωπεί το αγροτικό κίνημα και θεσμικούς φορείς για να «σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα».

Για τους αγρότες που έμειναν εκτός της συνάντησης επεσήμανε: «Αντιλαμβάνομαι, γιατί και εγώ από κινήματα προέρχομαι, ότι δημιουργεί ανταγωνισμούς το θέμα της εκπροσώπησης».

«Νομίζω ότι το αγροτικό κίνημα έχει πια ωριμάσει και μπορεί να βρει δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια ούτως ώστε να μπορέσει ο αγώνας και η κινητοποίηση να έχει και αποτελέσματα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Μπορεί να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής. Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις δικές σας θέσεις και προτάσεις και την ίδια στιγμή, οι δικές σας προτάσεις δεν μπορεί να μην λάβουν υπόψη τις οικονομικές συνθήκες».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: