Σε δείπνο θα προσπαθήσουν να τα βρουν για την αξιολόγηση οι θεσμοί

Αθήνα
Δείπνο εργασίας με κύριο μενού το ελληνικό ζήτημα φέρονται να προγραμματίζουν εκπρόσωποι των θεσμών αύριο, Τετάρτη, βράδυ στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το «χάσμα» που χωρίζει το ΔΝΤ από την ΕΕ και την Ελλάδα, μετά και την άκαρπη συνεδρίαση του Euroworking Group, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να επιστρέψουν οι θεσμοί και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Στο δείπνο οι πληροφορίες θέλουν να συμμετέχει ο Π.Τόμσεν του ΔΝΤ, εκπρόσωποι του Eurogroup και άλλων στελεχών των δανειστών.

Ενδιαφέρον έχει δε ότι την ίδια ημέρα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ως ομιλητής στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να γίνουν ευρύτερες πολιτικές ζυμώσεις.

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο επίσημο πολιτικό ραντεβού είναι το Eurogroup της Δευτέρας. Πλέον, πηγές των θεσμών κάνουν λόγο για ανάγκη διενέργειας διαπραγματεύσεων σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.

Σχετικά με την επιστροφή των θεσμών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην τηλεόραση του Star ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε «πότε τελικά θα έρθει η τρόικα;». O κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «τώρα γίνεται προσπάθεια να πειστεί το ΔΝΤ να κάνει στροφή στον ρεαλισμό», εκτιμώντας ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής και το Eurogroup «θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

«Αναμένω να επιστρέψουν το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σε ότι αφορά το χρόνο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ο πρωθυπουργός, στην ίδια συνέντευξη, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει επιτυχώς, και αναφορικά με το χρόνο είπε ότι «το Πάσχα θα φέρει και την Ανάσταση στην οικονομία».

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε