Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό

Στο ίδιο τραπέζι, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, θα βρεθούν οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Βασίλης Λεβέντης, Σταύρος Θεοδωράκης και Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς ένα φάκελο με όλες τις πληροφορίες για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, όπως των αριθμό μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα, τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και τις θέσεις της κυβέρνησης.

Στις 11:55 έφτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο προεδρικό Μέγαρο. Πωτος έφτασε ο κ.Λεβέντης, ακολούθησε ο κ.Θεοδωράκης και ο κ.Μητσοτάκης. Οι δύο τελευταλιοι είχαν ένα σύντομο διάλογο.

Λίγο αργότερα έφτασε ο κ.Κουτσούμπας και ο κ.Καμμενος. Στις 12:05 πέρασε την πύλη του προεδρικού Μεγάρου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια έφτασε στην αίθουσα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Γεννηματά: Σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ευθύνης
Λίγο πριν την άφιξη της Φωης Γεννηματά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης. Μάλιστα κύκλοι από το περιβάλλον της κα Γεννηματά αναφέρουν πως «η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο. Δεν νοείται η διαρροή Μητσοτάκη ότι η χώρα μπορεί να πάει σε νέες εκλογές. Όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα βγάλουν χώρα από κρίση και θα αντιμετωπίσουν πειστικά και το προσφυγικό».

Διαψεύδουν από τη ΝΔ πως ο Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές.
Από την πλυερά της ΝΔ μόλις έγινε γνωστό πως από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διαρρέουν ότι η ΝΔ αναφέρει πως η χώρα μπορεί να πάει εκλογές, το διέψευσαν.

iefimerida.gr