“Ο κ. Πελεγρίνης δίχασε στην Νέα Υόρκη”

Αθήνα. Πριν κοπάσει ο θόρυβος από την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Θεοδόση Πελεγρίνη στην Νέα Υόρκη και  24 ώρες μετά τη μακρά συνάντηση – στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής – του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και του Ελληνα υφυπουργού Εξωτερικών, δημοσιεύτηκε στην ημερήσια εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» (2/3/2016) άρθρο του Γενικού Διευθυντή Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δρα Ιωάννη Ευθυμιόπουλου, με τίτλο «Η Ελληνική Παιδεία της Ομογένειας πάνω σε άλλες ράγες!».

Γράφει εκεί ο Δρ. Ευθυμιόπουλος:

«Ακόμη «μπορεί να εξετάσουμε και την Ελληνομάθεια αυτών που θα εκπαιδεύονται στο Παιδαγωγικό Κέντρο στην Αμερική». Και, άκουσον, άκουσον, αυτά μελετήθηκαν και με τον «ειδικό σύμβουλό του»! στην Αμερική, εξειδικευμένο σε θέματα Παιδείας να χαράξουν πολιτική! Θεωρείται βέβαιο ότι οι χαρακτηρισμοί δεν θα μπορούσαν να καλύψουν την άγνοια! Σε ποιες νέες «ράγες» θα τοποθετηθεί η Ελληνική Παιδεία της Ομογένειας; Το «τρένο της άγνοιας», δεν θα μπορέσει να τροχοδρομήσει πάνω σε αυτές και θα εκτροχιαστεί.

«Ας μην υπάρξει βιασύνη, για να δοξαστούν οι «πολιτικά σφουγγοκωλάριοι σύμβουλοι», σε μια εποχή που βασιλεύει η άγνοια, η σύγχυση και η αβεβαιότητα με φόντο ένα κακόγουστο πολιτικό σκηνικό για το αύριο».

Η Panhellenic Post,  μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου με σημαντικό παράγοντα της ομογένειας στην Νέα Υόρκη, έγινε δέκτης “παραπόνων” σχετικά με  την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πελεγρίνη τον οποίο μέμφθηκε ο συνομιλητής μας γιατί, όπως υποστήριξε, αποδέχθηκε πρόσκληση μιας οργάνωσης η οποία, εντούτοις είναι μέλος της Ομοσπονδίας Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης η οποία ενώ θα έπρεπε να κάνει την πρόσκληση, εντούτοις δεν είχε καμία ενημέρωση για την επίσκεψη του κ. Πελεγρίνη, πλην κάποια δημοσιεύματα στην ΡΗΡ. “Ο κ. Πελεγρίνης -είπε η πηγή μας- ήρθε ανοργάνωτα και δίχασε τον ελληνισμό”.

Όπως συνάγεται από το άρθρο που δημοσιεύθηκε στον “Ε.Κ.”, ο Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, δρας Ιωάννης Ευθυμιόπουλος,  προφανώς, εκφράζει και την  αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στην παρουσία του Υφυπουργού στη Νέα Υόρκη και, ιδιαίτερα, στην ανάμειξη «ειδικού συμβούλου του»! στην Αμερική, για να χαράξουν πολιτική σε θέματα Παιδείας…

Είναι προφανές ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν επιθυμεί η σχετική διαδικασία να εκφύγει από την υψηλή του επιστασία και την καθοδήγηση της Ιεράς Θεολογικής Σχολής και οι υποψήφιοι ομογενείς δάσκαλοι να εκπαιδεύονται σε κάποιο “Παιδαγωγικό Κέντρο” μακριά από τη σκέπη της Εκκλησίας.

Το θέμα είναι περίπλοκο και η Panhellenic Post θα επανέλθει, αφού πρώτα αποκτήσει σφαιρική ενημέρωση.