Συγκίνησαν τα ελληνόπουλα της Μελβούρνης

Μελβούνη. Με παλμό, μαζικότητα και εθνική υπερηφάνεια, πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή) η εντυπωσιακή παρέλαση στη Μελβούρνη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Χιλιάδες ομογενείς συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Shrine of Remembrance και χειροκρότησαν πάνω από πέντε χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές που παρέλασαν περήφανα.

DSC_1296

Συνολικά έλαβαν μέρος περίπου εκατό τμήματα και πολλοί ομογενείς (κυρίως, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες) δύσκολα συγκρατούσαν τα δάκρυά τους βλέποντας παιδιά τρίτης γενιάς, πλέον, να παρελαύνουν με ενθουσιασμό και περηφάνια.

Μεταξύ των πολυάριθμων επισήμων, ήταν εκπρόσωπος του Αυστραλού πρωθυπουργού, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Σόρτεν, ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Ντάνιελ Άντριους, ο εκπρόσωπος της πολιτειακής αντιπολίτευσης, Ντ. Χότζεντ, και πολλοί υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, στρατιωτικοί και άλλοι.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μ. Κόκκινος, η πρέσβης της Ελλάδας, κ. Αικ. Ξαγοράρη, η γενική πρόξενος, κ. Χρ. Σημαντηράκη και ο Επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ.

Μέσα σε άριστες καιρικές συνθήκες και γιορτινό κλίμα έγινε χθες στη Μελβούρνη, μητρόπολη του ελληνισμού της Αυστραλίας η παρέλαση, κάπως νωρίς φέτος, αφού το Shrine of Remembrance δεν ήταν διαθέσιμο άλλες Κυριακές.

Πάντως, η πόλη, για δεύτερο, συνεχές Σαββατοκύριακο, ντύθηκε στα γαλανόλευκα και ο ελληνισμός συγκεντρώθηκε στο μεγαλοπρεπές Μνημείο για να αποτίσει φόρο τιμής στους προγόνους που θυσιάστηκαν για την απαλλαγή της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Μετά την παρέλαση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, σύντομες ομιλίες από τους επισήμους και ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου, Κώστας Κόντης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συμμετοχή και την άψογη διοργάνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ