Οι τρείς κάρτες που άφησε πίσω της η 15χρονη Αφροδίτη πριν πέσει στο κενό

Με τα παιδικά τους πρόσωπα γεμάτα απορία και πόνο δεκάδες παιδιά, φίλοι και συμμαθητές της 15χρονης Αφροδίτης προσπαθούν να καταλάβουν για ποιό λόγο σήμερα δεν είναι μαζί τους. Γιατί ανέβηκε σε μια καρέκλα και πήδηξε στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο το βράδυ της Τετάρτης.

Γιατί βύθισε με την πράξη της αυτή στο πένθος μάνα, πατέρα και αδελφό και γιατί στέρησε στον εαυτό της το δικαίωμα να μεγαλώσει όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας της. Η πράξη της 15χρονης Αφροδίτης “πάγωσε” όλη την Ελλάδα και ένα μεγάλο γιατί θα πλανάται για καιρό στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του “χαμογελαστού” όπως το περιγράφουν, παιδιού. Ίσως οι μόνοι που ξέρουν την αλήθεια να είναι οι γονείς της. Όπως δήλωσε στο newsit.gr ένας συμμαθητής της υπάρχει η πληροφορία ότι το κορίτσι άφησε τρείς κάρτες, μια για κάθε μέλος της οικογένειάς της. Ίσως αυτές να λύσουν το μυστήριο του γιατί αποφάσισε το “γελαστό κορίτσι” να πέσει στο κενό.

Σπαρακτικά ειναι τα μηνύματα των συμμαθητών και των συμαθητριών που φτάνουν απο νωρίς το πρωι στο σπίτι της αδικοχαμένης Αφροδίτης. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ήταν μαζί με τους φίλους και συμμαθητές της τετραήμερη εκδρομή στο Βόλο. Όπως λένε μάλιστα κοντινοί της άνθρωποι: “Δεν μας είχε δείξει κάποιο σημάδι πως σκέφτεται να δώσει τελος στη ζωή της. Κάθε άλλο!”

Συμμαθητές και συμμαθήτριες της περιγράφουν την 15χρονη ως έναν ιδιαίτερο άνθρωπο, πολύ χαρούμενο αλλά ταυτόχρονα και κλειστό. “Μιλούσε σε όλα τα παιδιά και ήταν πολυ χαμογελαστή”, μας λένε. Τι ακριβώς όμως ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο καλά κρυμένο;

Και ο διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, Βασίλης Πάνος μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Ήταν ενα απλό κοριτσάκι γελαστό. Το ήξερα τρία χρονια. Το αγαπούσαν και το φρόντιζαν. Δεν ήταν ενα μαγκωμένο παιδί. Έχω πέσει απο τα σύννεφα δεν ξερω τι να πω. Ειναι βαρύ το φορτίο». Ο κ. Πάνος είπε ακόμα ότι το παιδί δεν ηταν θύμα bullying. «Δεν υπήρχε κανενα τέτοιο θέμα», δήλωσε ο διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου.

Και συνεχίζει: «Πήγαμε τετραήμερη στον Βόλο πριν μια εβδομάδα και το παιδί ηταν μια χαρά. Κοιτάμε να στηρίξουμε τους καθηγητές και όσο μπορούμε την οικογένεια της. Η οικογένεια της εχει πάθει σοκ. Δεν το πιστεύουν αυτο που συνέβει», μας λέει.

Πως έγινε το κακό

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το τι μπορεί να οδήγησε το μικρό κορίτσι να δώσει τέλος στην ζωή του. ήδη χθες βράδυ πήραν καταθέσεις από την μητέρα, τον πατέρα και τον αδελφό της 15χρονης με τα αίτια να παραμένουν ακόμα άγνωστα. Τον γρίφο της τραγικής αυτής πράξης είναι πιθανόν να λύσουν οι καταθέσεις που θα δώσουν σήμερα οι φίλες της 15χρονης στις οποίες είχε στείλει μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε. Επίσης, θα πάρουν καταθέσεις και από τους συμμαθητές της κοπέλας αλλά και από τον διευθυντή του σχολείου της.

Η νεαρή μαθήτρια Γυμνασίου ηλικίας μόλις 15 ετών, είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει και το έπραξε. Έπεσε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε και έπεσε στον ακάλυπτο χώρο. Ο θάνατός της από την πτώση ήταν ακαριαίος. Το τραγικό είναι πως το μικρό κορίτσι είχε ειδοποιήσει για αυτή την πράξη της. Είχε στείλει μηνύματα στις φίλες της, λέγοντάς τους πως σκοπεύει να αυτοκτονήσει. Οι φίλες της τρομαγμένες, έσπευσαν να ειδοποιήσουν τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία έτρεξε πανικόβλητη στο σπίτι της. Αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε….Το μικρό κορίτσι είχε ήδη προλάβει να πέσει στο κενό και να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η οικογένεια της 15χρονης ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που την βρήκε. Ο πατέρας είναι εργολάβος οικοδομών και η μητέρα ιδιωτική υπάλληλος σε μεγάλη επιχείρηση παιχνιδιών. Ο αδελφός είναι είναι φοιτητής. Η γειτονιά στο Παλαιό Φάληρο ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως ένα τόσο μικρό κορίτσι αποφάσισε να δώσει μόνη της τέλος στην ζωή της.

newsIt.gr