ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Οι φλοέρηδες…

Επιμέλεια Χρήστος Μαλασπίνας

– Ξέρεις γιατί η φλογέρα είναι το πιο δύσκολο όργανο να μάθει κανείς, και παίρνει τον περισσότερο χρόνο, ξέρεις;

Το ερώτημα με αιφνιδίασε. Αν δεν καταλάβατε, στην άλλη άκρη του σύρματος ήτανε ο πρόεδρος…

-Ελα, μ΄άκουσες;

Συνέχισα να σιωπώ. Από τη μια μεριά ελάχιστα πράγματα γνωρίζω γενικά γύρω από τα όργανα. Από την άλλη, μόλις είχα ανοίξει το μάτι μου το ένα, το άλλο ακόμα το …σκεφτότανε: Ν΄’ ανοίξω, να μην ανοίξω… Τελικά άρθρωσα λίγες λέξεις…

– Έλα, πες μου πρόεδρε, μ΄ έπιασες αδιάβαστο…

-Α, ναι; Μα γιατί πρέπει συγχρόνως ο βοσκός να φυλάει και τα πρόβατα όταν την μαθαίνει τη φλογέρα και όταν την παίζει! Γιατί άμα παίζει τη φλογέρα μόνο και δεν φυλάει τα πρόβατα, τα πρόβατα θα είναι, άλλα στο βουνό, άλλα σ΄ αλλουνού χωράφι και άλλα θα τα φάει ο λύκος!

-Α,α!

– Τούτοι εδώ παίζουν τη φλογέρα και δεν φυλάν΄τα πρόβατα! Κατάλαβες;

-Κατάλαβα, πως δεν κατάλαβα…

-Α, μπράβο. Αντί να έχουμε εμείς πράκτορες  στα τουρκικά λιμάνια να παρακολουθούμε ποιος θα μπει μέσα για να πάει στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδος, έρχονται αυτοί να δουν ποιόν έστειλαν εδώ και ποιόν θα πάρουν πίσω, μετά που τους έφαγαν τα χρήματα για να τους φέρουν εδώ!!!  Ξέρεις πως τους έλεγε ο παππούς μου αυτούς που  έπαιζαν τη φλογέρα και δεν φύλαγαν τα πρόβατα; Φλοέρηδες!

-Φλοέρηδες, ε;

-Ναι Φλοέρηδες. Έπαιζαν τη φλογέρα και δεν φύλαγαν τα πρόβατα!  Θα εξακολουθούμε να παίζουμε τη φλογέρα και θα ΄ρθουν όλοι οι άλλοι τσοπαναρέοι και θα μας πάρουν και τα γίδια και τα πρόβατα… μαζί και τα καλάθια!

– Νόμιζα πρόεδρε ότι τ’ αυγά τα έχασαν οι άλλοι…

-Άλλοι έχασαν τ΄αυγά. Άλλοι τα καλάθια. Τούτοι έχασαν και τα αυγά και τα καλάθια και τα κοτέτσια και τις κότες!!!  Όλα τα έχασαν και φλογέρα να παίζουν δεν έμαθαν!

-Καλά τίποτα δεν έμεινε;

-Άκουσες τι είπα; Ο Γιώργος έχασε τ’ αυγά. Ο Αντώνης τα καλάθια και τούτοι έχασαν και τα΄αυγά και τα καλάθια  και τα κοτέτσια και τις κότες! Μας απόμειναν οι κουτσουλιές και σε λίγο θα τις χάσουνε κι αυτές!

-Και που θα καταλήξει η ιστορία, πρόεδρε;

-Δεν θα χουμε ούτε κουτσουλιές, ούτε  κότες, ούτε αυγά, ούτε καλάθια!

-Ε, δεν πειράζει, θα έχουμε αέρα κοπανιστό…

-Ναι, από ‘δάυτον, φούλ! Από αγώνες και από μπάλες κι από κόκκινες γραμμές θα ξεμείνουν…

-ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε;

-Οχι!

-Τσίπρα θα έχουμε;

-θα πάνε με τις κουτσουλιές…

-Τσίπρα θα έχουμε;

-Όοοχι. Με τις κουτσουλιές κι αυτός!

-Ε και τι θα έχουμε;

-Εγώ προβλέπω την Τρίτη τα hot Posts θα είναι για τους Συριζαίους! Οι πρόσφυγες θα φύγουν και θα αντικατασταθούν από τους Συριζαίους που θα κλειστούν στα χοτ σποτς για να προστατευθούν! Θα δεις! Μα, είναι δυνατόν να έλθουν οι Τούρκοι και να  αποφασίζουν ποιος θα πάει πίσω από αυτούς που μας έστειλαν; Αυτοί που τους παίρνουν τα λεφτά, τους βάζουν σωρηδόν στα φουσκωτά για πνίξιμο, θα έρθουν τώρα να πουν ποιoύς από αυτούς που τους  γλύτωσαν οι λιμενικοί μας και οι νησιώτες μας, θα τους πάρουν πίσω!!!

-Μα, είπαμε, θα βάλουν, και Έλληνες στα παράλια της Μικράς Ασίας…

-Δηλαδή οι Έλληνες θα κοιτάνε ποιος θα ‘ρθεί εδώ  και οι Τούρκοι θα έρθουν στα νησιά για να πούνε ποιοι θα γυρίσουν πίσω;

-Απόκριες είναι πρόεδρε, γαϊτανάκι γίναμε…

-Λοιπόν,  δεν υπάρχει μεγαλύτερη κωμωδία… Τύφλα να χει ο Σεφερλής… Ούτε σε επιθεώρηση…

-Και όλοι οι υπόλοιποι που δεν θα έχουν επιλεγεί ούτε από τους μεν ούτε από τους δε, πρόεδρε, τι θα γίνουν;

-Αυτοί θα μένουν αμανάτι στην Ελλάδα!.. Αυτό λέγεται δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε, ας τους κρατήσουμε… Και θα ‘ναι οι περισσότεροι!!!