ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Δύο σχετικά και δύο …άσχετα αλλά επίκαιρα και επικοινωνιακά


melissa1-90x901
Το θέμα της ελληνόγλωσσης Παιδείας στο εξωτερικό είναι περίπλοκο. Οι ανάγκες διαφέρουν από χώρα σε χώρα και, κάποτε, από πόλη σε πόλη.

Εκείνο που είναι σταθερό και αμετακίνητο είναι η επιταγή του ελληνικού Συντάγματος. Αφορά όλα τα κόμματα, όλες τις Κυβερνήσεις και όλους τους Πρωθυπουργούς. Τουλάχιστον μέχρι να αναθεωρηθεί.

melissa1-90x901Το άρθρο 108,παρ. 1 ορίζει: “Το Κράτος μεριμνά  για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών του με την μητέρα Πατρίδα. Επίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια”.

Αυτά επί του παρόντος. Γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν επιδέχεται ερασιτεχνισμούς, υπερβάλλοντα ζήλο ή ανούσιους ανταγωνισμούς. Από καμία πλευρά…

 

melissa1-90x901

Όχι, χαρταετό δεν θα πετάξουμε.  Κούλουμα δεν θα κάνουμε.  Ούτε οι πρόσφυγες.

Ούτε η Μέρκελ, έχασε δύο στα τρία.

Με τρία έχασε και ο Παναθηναϊκός.

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;

melissa1-90x901Κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ή δεν καταλαβαίνουν πράγματι. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, υπάρχει θέμα.

Στην πρώτη περίπτωση, την ευνοϊκή γι αυτούς, όταν τους το επισημαίνεις υποτίθεται ότι το μαθαίνουν. Στην δεύτερη περίπτωση, τους το διαμηνύεις, και σφυρίζουν αδιάφορα στον αέρα…Κι όμως, αν το καλοσκεφτείς, είναι πολύ “χοντρό”.