Οι Σκοπιανοί έκοψαν τον φράχτη για να μας στείλουν πίσω στην Ειδομένη τους πρόσφυγες!

Μια μαρτυρία που αλλάζει τα δεδομένα έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά το τι μπορεί να έγινε στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ με τους περίπου 1.500 πρόσφυγες που πέρασαν στην άλλη πλευρά των συνόρων μέσα από χειμάρρους! Σύμφωνα με μαρτυρία πρόσφυγα στοΡάδιο Θεσσαλονίκη, οι ίδιοι οι σκοπιανοί έκοψαν τον φράχτη για να τους στείλουν πίσω στην Ειδομένη! Τους έβαλαν σε στρατιωτικά φορτηγά και τους πέρασαν από τα σύνορα!

Ο άντρας με καταγωγή από την Συρία πέρασε χθες στο έδαφος των Σκοπίων. Παρέμεινε για πολλές ώρες μέσα στο κρύο στο χωριό Μόιν, κοντά στην Γευγελή. Υποστήριξε ότι οι αρχές των Σκοπίων τους χώρισαν σε ομάδες και τους έβαλαν σε στρατιωτικά φορτηγά για να τους μεταφέρουν απέναντι από το camp της Ειδομένης. Στις 10:30 το βράδυ οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έκοψαν το φράχτη προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν ξανά πίσω στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα σύμφωνα με τον καταγγέλοντα οι στρατιώτες τους έσπρωχναν και βιαιοπράγησαν εναντίον τους και κανείς δεν τους ζήτησε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Μάλιστα όταν άναβαν φωτιές για να ζεσταθούν, οι στρατιώτες τους τις έσβηναν. Στο ερώτημα τι έχουν απογίνει οι υπόλοιποι πρόσφυγες είπε ότι πιστεύει πως όλοι επέστρεψαν πίσω στην Ειδομένη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 

Νωρίτερα, με επίσημα στοιχεία, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε για το τι έχουν απογίνει οι πάνω από 1.000 πρόσφυγες οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα με τα Σκόπια μέσα από χειμάρρους σε αντίξοες συνθήκες. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία αναφέρουν ότι δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή η πληροφορία που αποδίδεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, για επαναπροώθηση περίπου 1.500 προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων.

Από τις συγκεκριμένες πηγές έγινε γνωστό ότι, μετά την ομαδική είσοδο στα Σκόπια, των προσφύγων που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, από άλλο σημείο των συνόρων, στην Ελλάδα επέστρεψαν περίπου 200 πρόσφυγες, οι οποίοι απωθήθηκαν από Σκοπιανούς στρατιώτες και βρίσκονται πλέον στην διάθεση των ελληνικών αρχών για νέα ταυτοποίηση.

Από τον έλεγχο που έχει κάνει μέχρι στιγμής κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, διαπιστώνεται ότι οι 200 πρόσφυγες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, είναι από αυτούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και διαθέτουν τα έγγραφα που τους χορηγήθηκαν μετά την αρχική ταυτοποίηση τους.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους που πέρασαν στην γειτονική χώρα, στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής απο τα Σκόπια, ουτε έχει διαπιστωθεί επιστροφή τους από τα επίσημα σημεία των συνόρων, ή άλλους ανεπίσημους δρόμους. Ωστόσο, για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα απο τις αρχές Ασφαλείας, παράλληλα με την έρευνα που διενεργείται για την κυκλοφορία του φυλλαδίου, το οποίο παρότρυνε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη να περάσουν τα σύνορα απο σημείο που δεν υπήρχε φράκτης, με αποτέλεσμα να πνιγούν τρεις άνθρωποι σε χείμαρο, κοντά στην κωμόπολη της Γευγελής.