Υπέβαλε την παραίτησή του ο Μουζάλας; – Στο Μαξίμου ο Καμμένος

Την παραίτησή του φέρεται να υπέβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σύμφωνα με τον Αντέννα.

7747710821b5f3a02541762d5926d267

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύσκεψη

Σε εξέλιξη βρίσκεται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα πάει και ο Πάνος Καμμένος, αν και δεν ήταν προγραμματισμένη η συμμετοχή του. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μόλις έγινε γνωστή η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»,  ζήτησε από χθες την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα. Ο κ. Καμμένος ζήτησε την απομάκρυνση Μουζάλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό αργά χθες το βράδυ, σε ανάρτησή του στο Τwitter, αλλά και με δηλώσεις του σήμερα το πρωί.

Η κυβερνητική σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη για το προσφυγικό εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, ωστόσο το θέμα Μουζάλα επισκίασε την την ατζέντα. Συγκεκριμένα, μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που έχουν προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Παιδείας Νίκος Φίλης και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Ο Πάνος Καμμένος ήταν ανυποχώρητος μέχρι τέλους στην παραίτηση του κ. Μουζάλα. Λέγεται, μάλιστα, ότι το γεγονός πως ο αναπληρωτής υπουργός καθυστέρησε κάποιες ώρες να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού οφείλονταν ακριβώς στις προσπάθειες που έγιναν προκειμένου να μεταπεισθεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και οι οποίες δεν καρποφόρησαν.

Ανάλογες προσπάθειες λέγεται ότι καταβάλλονται αυτή την ώρα και στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με δημοσιογραφίες πληροφορίες.  Κάποιοι κύκλοι υποστηρίζουν -χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διασταύρωσης- ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ¨μεταπείσει” τον Πάνο Καμμένο ώστε να παραμείνει ο κ. Μουζάλας στο πόστο του δεδομένου του αυριανού κρίσιμου Συμβουλίου στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, που είναι και η αρμοδιότητα του κ. Μουζάλα.

Μάλιστα, επισημαίνεται στο πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι αν απομακρυνθεί σήμερα ο κ. Μουζάλας η θέση της Ελλάδος στη σύσκεψη θα είναι “αδυνατισμένη”.

Στον αντίποδα, προκειμένου να μην μείνει εκτεθειμένος στην κοινή Γνώμη ο κ. Καμμένος, λέγεται ότι σχεδιάζεται να υπάρξει μία σαφής και κατηγορηματική δήλωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η ελληνική πολιτική στο ζήτημα των Σκοπίων δεν μεταβάλλεται και ότι η έκφραση “Μακεδονία” από τον υπουργό συνιστούσε “γλωσσικό ολίσθημα” χωρίς καμία πρόθεση ή δυνατότητα διπλωματικής εκμετάλλευσης του από τους Σκοπιανούς.

Οι ώρες, πάντως, είναι κρίσιμες για την κυβερνητική συνοχή και όλα τα σενάρια αυτή την ώρα είναι ανοικτά.