Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα παραδέχεται το ΥΠΟΙΚ

Στον αέρα βρίσκονται για μια ακόμη φορά, οι διαπραγματεύσεις Αθήνας-εταίρων παρά την εικόνα που δίνεται από κυβερνητικής πλευράς ότι «είμαστε κοντά» σε συμφωνία.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των δανειστών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο επί των δημοσιονομικών, χωρίς να υπάρχει συμφωνία για την φορολογία εισοδήματος.

Στο τραπέζι παραμένει η ελληνική πρόταση, αλλά δεν κάνει πίσω το ΔΝΤ σύμφωνα με πληροφορίες.

Από πλευράς του ΥΠΟΙΚ παραδέχονται επίσης ότι θα απαιτηθούν μέτρα για να καλυφθεί το κενό της τάξης του 1% του ΑΕΠ. «Υπάρχουν μέτρα που έχουμε ήδη συμφωνήσει, υπάρχουν μέτρα στα οποία δεν έχουμε συμφωνήσει ως προς την απόδοσή τους και υπάρχει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί με μέτρα» παραδέχονταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ανοικτό παραμένει και το ασφαλιστικό θέμα για το οποίο θα έχουν αύριο Σάββατο νέα συνάντηση το κουαρτέτο με τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Δεδομένου ότι όλα είναι στον αέρα, ασαφές παραμένει το πότε θα ξεκινήσει η κυβέρνηση την διαδικασία σύνταξης των σχετικών νομοσχεδίων και όλα παραπέμπονται για την νέα επίσκεψη των θεσμών στην Αθήνα, μετά το Καθολικό Πάσχα.

Πηγή:iefimerida.gr