Το ελληνικό σχολείο Ludwigshafen συμμετείχε στο Frauenfest

Ludwigshafen.Με σύνθημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα και μια πόλη/χώρα χωρίς ρατσισμό, πάνω από 300 γυναίκες, εκπρόσωποι συλλόγων του Ludwigshafen με καταγωγή από όλη την υφήλιο, συμμετείχαν το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στο Ιnternational Frauenfest, που πραγματοποιήθηκε στο Kulturzentrum ” das Haus” στο Ludwigshafen.

Πρόκειται για την μεγάλη γιορτή των γυναικών, που διοργανώνει εδώ και αρκετά χρόνια, το Frauencafe’ Ludwigshafen σε συνεργασία με Ενώσεις και Συλλόγους γυναικείες και μη της πόλης στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ελληνικού σχολείου της πόλης είχε την χαρά και την τιμή να πάρει μέρος για πρώτη φορά, εκπροσωπώντας επίσης και για πρώτη φορά ελληνικό σύλλογο που συμμετέχει σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή. Η γυναικεία φυσικά εκπροσώπηση του Συλλόγου, ανέλαβε εθελοντικά το κομμάτι της φύλαξης (Kinderbetreuung) και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των συμμετεχόντων, με ζωγραφική, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες. Τα παιδιά δέχτηκαν με χαρά επίσης να μάθουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και να τους παρουσιάσουν στο τέλος της εκδήλωσης επί σκηνής.

Αποκομίζοντας μία όμορφη εμπειρία, ειδικά για την δυνατότητα που παρείχε στο Σύλλογο να δηλώσει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου με τις παραδόσεις και τις αξίες του στην περιοχή, τα μέλη του ευχαριστούν θερμά:
την κα Άννα Λυτριβη και επίτιμο μέλος του Συλλόγου για την στήριξη και εξασφάλιση της συμμετοχής μας στη διοργάνωση και
την κα Στέλλα Τσάκωνα για την βοήθεια της στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Πηγή: Ελληνικό σχολείο Ludwigshafen