Αδέρφια οι βομβιστές στο αεροδρόμιο – Συνδέονται με την επίθεση στο Παρίσι

Βρυξέλλες. Η επόμενη μέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το Μετρό της πόλης, στην “καρδιά” της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκει τους Βέλγους αλλά και όλους τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους, ξανά, με το μίσος του Ισλαμικού Κράτους. Των τζιχανιστών που μετά το Παρίσι αιματοκύλησαν και το Βέλγιο και “υπόσχονται” «μαύρες μέρες» για την Ευρώπη.

Οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα με τα λευκά, όπως τον ονόμασαν, του τρίτου δράση της επίθεσης στο αεροδρόμιο, το οποίος θεωρείται πως δεν πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στη βαλίτσα του και διέφυγε, ακολουθώντας το παράδειγμα του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Παρίσι.

590_87b98a23e43874b1047d1165efee9d4c

Ωστόσο φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη φιάσκο των βελγικών αρχών! Οι δυο άνδρες που θεωρούνται βομβιστές αυτοκτονίας και είναι εκείνοι που πυροδότησαν τα εκρηκτικά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι τα αδέρφια Χαλίντ και Ιμπραίμ Ελ Μπακράουι. Καταζητούνταν από την αστυνομία γιατί θεωρούνταν ύποπτοι πως νοίκιαζαν σπίτια για να κρυφτούν τα μέλη της ομάδας που έκανε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου! Την είδηση μετέδωσε το βελγικό δίκτυο RTBF.

Επίσης, ο τρίτος από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που διαφεύγει (με το καπέλο) είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα DH.

CeKWElnWAAAjhYw

Ο Χαλίντ, με ψεύτικο όνομα, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα στη συνοικία Φόρεστ της βελγικής πρωτεύουσας όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το RTBF.

Ερευνητές βρήκαν μετά την επιχείρηση αυτή μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ένα όπλο και ένα αποτύπωμα του βασικού υπόπτου των επιθέσεων του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη βελγική αστυνομία.

Και οι δύο αδελφοί Ελ Μπακράουι έχουν ιδιαίτερα βεβαρυμένο ποινικό μητρώο για αδικήματα όμως που δεν είχαν σχέση μέχρι χθες με τρομοκρατία, σύμφωνα με το RTBF.

Πάντως, ένας οδηγός ταξί αναδεικνύεται σε πρόσωπο κλειδί για την έρευνα των βελγικών αρχών να βρουν τον “άνδρα με τα λευκά” που απεικονίζεται στη φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου των Βρυξελλών και θεωρείται ένας από τους δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης. Ο οδηγός ταξί είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε βήμα βήμα τις τελευταίες κινήσεις των τρομοκρατών!

Ο οδηγός ταξί είναι εκείνος που παρέλαβε τους τρεις δράστες της επίθεσης και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο και αργότερα τους αναγνώρισε και οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετό τους στο προάστιο Σάρμπεκ.