Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας της ΕΕ

Αθήνα. Στον απόηχο των αιματηρών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, πραγματοποιείται σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Ασφαλείας και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής προεδρίας,  η συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος του Βελγίου και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ως είθισται.

EPA/FREDERIC SIERAKOWSKI / POOL

EPA/FREDERIC SIERAKOWSKI / POOL

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή,  μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου την Τρίτη, η οποία στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους. «Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για τους ταξιδιώτες έως και την Παρασκευή. Δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε εάν οι εμπορικές πτήσεις θα επαναληφθούν το Σάββατο» δήλωσε από την πλευρά της η Άνκε Φράνσεν, εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εξάλλου, καμία πτήση της AEGEAN προς και από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο, λόγω της μη λειτουργίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Για διευκόλυνση των επιβατών της θα πραγματοποιήσει έκτακτες πτήσεις προς/από Λιλ στη Γαλλία, (η Λιλ απέχει από τις Βρυξέλλες 118 χιλ.)

Πηγή:ΑΠΕ