Η μαθητική παρέλαση της Αθήνας

Καλές εντυπώσεις  άφησε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιωργος Καμίνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας, ενώ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απουσίαζε αφού βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Για την παρέλαση ίσχυσαν από την Τροχαία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας, ενώ η αστυνομική παρουσία ήταν και αυτή τη φορά αυξημένη. Ταυτόχρονα όμως η απεργία του Μετρό δυσκόλεψε την πρόσβαση όσων ήθελαν να την παρακολουθήσουν.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Παράλληλα, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Πρωτό σχολείο παρέλασε ως συνήθως το γενικό λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821. Στη συνέχεια ακολούθησαν όλα τα σχολεία της Α’ Αθηνών με τον σημαιοφόρο και 5 παραστάτες, το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού, η ομάδα των special Olympics και για πρώτη φορά το λύκειο κωφών-βαρήκοων Αργυρούπολης.

Κάθε χρόνο κάποιος από τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις παρελάσεις των εθνικών επετείων κλέβει την παράσταση. Φέτος ήταν η σειρά της μαθήτριας με τη μαντίλα.

Κάθε χρόνο κάποιος από τους μαθητές που λαμβάνουν μέρος στις παρελάσεις των εθνικών επετείων κλέβει την παράσταση. Φέτος ήταν η σειρά της μαθήτριας με τη μαντίλα.

Αρκετοί ήταν αυτοί που παραξενεύτηκαν όταν είδαν το κορίτσι, το οποίο διέφερε ενδυματολογικά από όλες τις υπόλοιπες συμμαθήτριές της. Εκτός από τη μαντίλα, φορούσε μακριά φούστα και σακάκι, κρύβοντας κάθε σημείο του σώματός της. Την ίδια ώρα οι συμμαθήτριές της έκαναν παρέλαση με πιο κοντές φούστες και πουκάμισα. Η μαθήτρια φυσικά είναι αριστούχος αφού ήταν παραστάτρια και δίπλα στον σημαιοφόρο.

Εκτός όμως από την παραστράτρια με την μαντίλα, ξεχώρισε και μία ακόμα κοπέλα με μακριά κατάξανθα, αλλά και η σημαιοφόρος του σχολείου της που είχε το κεφάλι της ξυρισμένο από την μία πλευρά.

s-708_65
pa15